Анте Ребич във втори пореден мач се оказа героят за

...
Анте Ребич във втори пореден мач се оказа героят за
Коментари Харесай

Ребич отново измъкна Милан

Анте Ребич във втори следващ мач се оказа героят за Милан. Хърватинът означи единственото попадение за изненадващо сложната победа с 1:0 в гостуването на новобранеца Бреша от 21-ия кръг в Серия " А ". Играчите на Стефано Пиоли могат да са удовлетворени, че си потеглиха с трите точки от " Марио Ригамонти ", защото дуелът бе много равносилен и на моменти даже домакините преобладаваха, като пропуснаха няколко страхотни голови благоприятни условия, а Джанлуиджи Донарума трябваше да прави няколко блестящи спасявания. Все отново Милан изтръгна успеха и продължи положителната си серия в шампионата, записвайки 4-и следващ триумф на сметката си във всички шампионати.

Треньорът на Бреша Еуженио Корини не можеше да разчита на санкции Марио Балотели, който нямаше има опция да се изправи против някогашния си клуб. Така в офанзива започнаха Флориан Айе и Ернесто Торегроса, а зад тила им ги поддържаше Ромуло. Триото в средата на терена бе формирано от Сандро Тонали, Даниеле Десена и Димитри Бизоли.

La formazione che scenderà in campo alle 20:45.#BresciaMilan#SerieATIM#ForzaBrescia pic.twitter.com/AIjgyPSa1f
— Brescia Calcio BSFC (@BresciaOfficial) January 24, 2020
В същото време Стефано Пиоли бе избрал Златан Ибрахимович и Рафаел Леао да си партнират в офанзива. Хакан Чалханоолу и Саму Кастийехо оперираха по крилата, а в средата на терена действаха Франк Кесие и Исмаел Бенасер.

Here's our starting XI for tonight's #BresciaMilan
La nostra formazione #SempreMilan@BioscalinITA pic.twitter.com/f5hFPDORhb
— AC Milan (@acmilan) January 24, 2020
По-малко от минута трябваше на Милан, с цел да стигне до първата си голова опция. Кесие напредна в наказателното поле и опита удар, само че в последния миг Тонали съумя да отклони топката, с цел да мине настрана от вратата.

Минута по-късно гостите желаеха дузпа, откакто изстрел на Ибрахимович се спря в ръката на Бизоли на границата на пеналта, само че съдията бе безапелационен, че няма да уточни бялата точка и остави играта да продължи.

В 17-ата минута Бенасер стреля рисково от границата на наказателното поле, само че топката профуча около вратата.

След това в 19-ата минута Ибра насочи привидно лек изстрел с глава, който обаче много затрудни вратаря Йесе Йоронен.

В 33-ата минута обаче Бреше стигна до най-хубавото състояние в мача досега. При едно центриране от корнер Торегроса се измъкна и стреля с глава от близко, само че неизвестно по какъв начин не уцели вратата.

Само минута по-късно и Джанлуиджи Донарума трябваше да прави първото си избавяне след изстрел с глава на Айе, само че младият пазач се намеси уверено и укроти кълбото в ръцете си.

В 40-ата минута Ибрахимович направи пропускът на мача. Той получи прелестен пас по земя и оставаше само да насочи топката във вратата от границата на вратарското поле, само че неизвестно по какъв начин шведът стреля настрана.

Второто полувреме стартира със ужасно състояние пред вратата на Донарума. Торегроса бе изтърван от отбраната и насочи акробатичен удар, който по знамение не се озова в мрежата.

В 55-ата минута Бизоли пропусна очи в очи с Донарума, като вратарят отрази удара му. При последвалото разиграване Торегроса получи центриране в пеналта и засече топката във вратата, само че голът не бе зачетен поради засада.

Домакините продължаваха да играят доста нападателно и в 59-ата минута Торегроса още веднъж сложи напрегнат Донарума с отдалечен изстрел, само че стражът с ослепителен плонж опази вратата си.

Милан отговори с прелестен диагонален удар на Чалханоолу в 65-ата минута, който тупна рисково покрай гредата, само че в навън.

В 70-ата минута Бреша още веднъж бе покрай гола. При едно центриране от корнер Джон Чансейор стреля с пета и бе доста близо да означи.

Две минути по-късно обаче Милан откри резултата. Ибрахимович съвсем от аутлинията центрира във вратарското поле, където се стигна до безредие и Анте Ребич бе най-съобразителен, с цел да прати кълбото в мрежата за 0:1.

В 75-ата минута обаче домакините пропуснаха нова страхотна опция, а Донарума направи следващо уверено избавяне. Емануеле Ндож бе изтърван да стреля рисково и младият вратар показва инстикт, с цел да опази вратата си.

В 83-ата минута Саму Кастийехо можеше да реши всичко в мача. Той означи втори гол за Милан, само че попадението не бе зачетено поради засада на Златан Ибрахимович, който асистира на испанеца.

" Росонерите " имаха още едно отлично състояние в 86-ата минута, когато Тео Ернандес напредна и стреля в напречната греда.

В последна сметка Милан си потегли удовлетворен от това посещение, като прибави нови три точки в актива си, който към този момент е от 31 точки. Така " росонерите " излязоха най-малко краткотрайно на 6-ата позиция в класирането. В същото време Бреша продължава да няма триумф от началото на 2020 година и остава на предпоследната 19-а позиция с 15 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Серия А 21 кръг, петък 24 януари  Бреша 0:1краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР