Антъни Иванов е със спрени състезателни права за следващите две

...
Антъни Иванов е със спрени състезателни права за следващите две
Коментари Харесай

Антъни Иванов със спрени права, пропуска Париж 2024

Антъни Иванов е със спрени спортни права за идващите две години,. 23-годишният играч е осъден от началото на месеца от Световната андидопингова организация (WADA). Санкцията го вади от присъединяване на олимпийските игри в Париж през 2024 година

Плувецът отхвърли коментар пред bTV, само че юристът му Георги Градев удостовери за глобата. Случаят ще бъде отправен до Спортния абитражен съд в Лозана. От екипа на Иванов няма да приказват по тематиката до предварителното чуване.

Причина за наказването е, че Иванов е пропуснал три пъти да се яви на извънсестезателен допинг тест през 2022 година Два пъти това се случва в Съединени американски щати, един път – до момента в който е бил в София.

В началото на годината правата на Иванов към този момент бяха спрени един път, само че по-късно възобновени.
Само преди десетина дни Антъни Иванов изрази разочарованието си от допинг инспекциите. Тогава Иванов съобщи, че „ чистият спорт не съществува “. „ Пиша това, тъй като ми писна от всичко, което се случва зад кулисите към професионалните спортисти. Проверяват ме отвън посоченото време за тестване, което е сред 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво знамение излязох и си ревизирах телефона. Ако не го направя, ме упрекват, че се укривам. Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са разполагаем за тестване 24/7. Това важи единствено за някои от тях, други имат Коронавирус през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки господ знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестванията за допинг са цялостен подбив “,.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР