Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни

...
Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни
Коментари Харесай

18 месеца необходими в САЩ за ваксина срещу коронавируса, готвят се за най-лошото

Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, разгласи по време на чуване пред Конгреса, че Съединени американски щати могат да имат ваксина против ковид до 12-18 месеца , написа " Гардиън ".

Фаучи приказва пред Комисията по контрол към Камарата на представителите на Съединени американски щати за ограниченията в битката против епидемията.

Той изясни, че през идващите четири седмици ще стартира първа фаза на клинични тествания , с цел да се откри един от претендентите. По думите му сега евентуално има минимум 10 и са на разнообразни стадии на развиване.

Експертът означи, че едната, за която приказват, е по този начин наречената платформа Messenger RNA, която служи като първообраз за други типове ваксини, които по едно и също време са разработвани. Фаучи сподели, че влизането във фаза едно в границите на няколко месеца е н ай-бързото, което някой в миналото е правил безусловно в историята на ваксинологията.
 Преговорите сред Лондон и Брюксел под въпрос поради ковид
Преговорите сред Лондон и Брюксел под въпрос поради ковид

Гоув посочи пред законодателите, че тази заран сътрудниците от Брюксел са загатнали, че вторият кръг договаряния може и да не се състои

Но експертът акцентира, че процесът по създаване на ваксина не е толкоз бърз. С влизане във фаза едно ще отнеме три месеца да се откри дали имунизацията е безвредна . След това стартира значима фаза, която ще откри дали имунизацията работа. Тази фаза, по думите му, ще отнеме минимум още 8 месеца, защото никой не желае с имунизацията да нарани здрави хора.

Може да се сдобием с ваксина до година, година и половина . Това е времевата рамка, разгласи Антъни Фаучи.
 Лагард: Коронавирусът може да провокира стопански колапс с мащабите на 2008 година
Лагард: Коронавирусът може да провокира стопански колапс с мащабите на 2008 година

Кристин Лагард организира видеоконферентна връзка с евролидерите

Според него медикаментите могат да бъдат налични доста по-бързо, тъй като пресметнатият риск е друг - те ще бъдат тествани и ще бъдат употребявани върху хора, които към този момент са заболели.

Има няколко претенденти, които към този момент минават клинични тествания . Някои от тях са в Китай, има и тук в Съединени американски щати, разкри експертът.

Антъни Фаучи предизвести, че Съединени американски щати би трябвало да о чакват утежняване на рецесията с епидемията от ковид.

Запитан дали най-лошото занапред предстой, той отговори: " Да, нещата ще се влошат...Ще става все по-тежко ".

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) Робърт Редфийлд заяви пред комисията, че има 990 случая на ковид в 38 щата и окръг Колумбия . 31 души са умряли.

Той разясни, че диагностични проби на CDC има в 75 публични лаборатории в 50 щата, като потенциала за осъществяване на проби е 75 000 души.

По последни данни на Университет " Джон Хопкинс " повече от 119 000 души в над 100 страни са носители на ковид . Над 4200 души са умряли, а 65 000 са се възстановили.

Можете да следите случаите на ковид по света на инфографиките на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР