Антъни Джошуа трябва да реши до утре дали да приеме

...
Антъни Джошуа трябва да реши до утре дали да приеме
Коментари Харесай

Джошуа трябва да реши за Фюри до утре и да разтрогне договор с DAZN

Антъни Джошуа би трябвало да реши до на следващия ден дали да одобри офертата на Тайсън Фюри за пердах посред им. Шампионът на WBC в тежка категория предложи обществено на сънародника си борба за пояса и Ей Джей разгласи, че е подготвен за такава борба. Предложението е за мач през ноември, като Фюри държи да е във Англия. Самият Цигански цар разгласи, че е предложил разделянето 60:40 на парите от мача.

Офертата обаче би трябвало да бъде призната до сряда. Ако Джошуа го направи ще би трябвало да се откаже от мултимилионния контракт подписан с DAZN. Джошуа се обвърза с договор за 90 млн. паунда, само че срещата би трябвало да се излъчва по Би Ти Спорт.

Ако Джошуа одобри ще има към 10 седмици да се приготви за срещата, която е определяна като най-голямата в историята на Англия.

Джошуа загуби на 20-и август от Олександър Усик и не съумя да вземе поясите на WBA, WBO, IBF, IBO. Ще бъде обаче доста мъчно сходен пердах да се провежда поради договора на Джошуа с малките екрани. Едва ли Ей Джей ще разтрогне сходен мултимилионен договор, още повече, че ще би трябвало да заплаща съществени неустойки.

Източник непосредствен до Джошуа разяснява: „ Типично деяние на Фюри. Ако бе почтена оферта, Джошуа, който има 150 млн. в банката и няма какво да губи, щеше да я одобри. Но борба в ноември след мача с Усик на 20 август е нереалистична “.

Агентите на Фюри не престават да работят за мач с Усик, сплотяващ всички трофеи в тежка категория. Смята се, че сходна среща няма да се случи тази година, а чак през 2023.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР