Антъни Джошуа ще се изправи срещу най-сериозната си конкуренция в

...
Антъни Джошуа ще се изправи срещу най-сериозната си конкуренция в
Коментари Харесай

Антъни Джошуа се изправя срещу най-сериозното си предизвикателство

Антъни Джошуа ще се изправи против най-сериозната си конкуренция в тежка категория. Британецът ще пази международните си трофеи по бокс на WBA, WBO и IBF против Олександър Усик, а експертите са безапелационни, че това ще бъде най-тежкият мач на Ей Джей досега на професионалния кръг. Срещата е довечера на стадиона на " Тотнъм " в Лондон.

34-годишният Усик е непобеден в професионалния бокс и бе неоспорим международен първенец в полутежка категория, като събра четирите трофеи след безапелационни победи против най-големите си противници.

Украинецът има поддръжката и опита на именитите си сънародници Кличко. Определян от мнозина за тяхно протеже, амбициозният боксьор с противоположен гард понякога прави спаринги с Владимир Кличко, а братята постоянно са подготвени да му оказват помощ с скъпи препоръки, свързани с подготовката и мачовете.

Самият Джошуа призна, че Усик може да е най-тежкият му противник от Владимир Кличко насам. Въпреки това британецът се закани да го нокаутира.

Джошуа, който е с 25 победи (22 с нокаут) и една загуба на професионалния кръг, остава любимец, защото ще има преимущество в растежа и тежестта си.

Снимка: Reuters

Усик евентуално ще бъде последното затруднение пред Джошуа за реализирането на стремежи английски мач за сливане на всички трофеи в тежка категория.

Но за задачата Ей Джей би трябвало да се оправи с украинеца, а Тайсън Фюри да отбрани купата на Световния боксов съвет (WBC) против Дионтей Уайлдър на 9 октомври.

За Джошуа мачът ще е под №24 във Англия. Той ще се боксира на стадион за пети път след дуели на митичния лондонски " Уембли " и " Принсипалити Стейдиъм " в уелската столица Кардиф.

На украинеца следва трети мач при най-тежките, като досега той има две победи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР