Антъни Джошуа победи Джърмейн Франклин по точки в Лондон в

...
Антъни Джошуа победи Джърмейн Франклин по точки в Лондон в
Коментари Харесай

Джошуа се върна към победите и предизвика Фюри

Антъни Джошуа победи Джърмейн Франклин по точки в Лондон в първия си мач след с Александър Усик. Бившият международен първенец контролираше дуела, само че не съумя да нокаутира противника си, както се канеше. Двама от съдиите дадоха победа със 117:111 за, а третият отсъди 118:111.

Джошуа стартира мача добре и контролираше първите два рунда с левия си прав. В третия Франклин отговори с няколко удара. Джошуа предпочиташе да се боксира от далечна отдалеченост. Бившият първенец вкара мощен десен прав, като опита и офанзиви с ъперкът, само че рядко влизаше в близка отдалеченост.

В идващите рундове Джошуа контролираше мача с левия си прав. Франклин съумя да направи няколко офанзиви. Американецът се държеше, макар че понесе няколко тежки удара. В 10-ия рунд Джошуа беше прецизен с няколко крошета и ъперкъта, а при започване на 11-ия съумя и със мощен удар в тялото. Франклин опитваше да отговори, само че рядко успяваше. В последния рунд Джошуа опита да приключи мача с нокаут, само че Франклин устоя, макар че още веднъж получи няколко тежки удара. След последния гонг двамата боксьори се сдърпаха, а треньорите им трябваше да ги разделят.

 Джошуа се върна към успехите и провокира Фюри
© Reuters

Джошуа към този момент има 25 победи (22 с нокаут) и 3 загуби в кариерата си. За Франклин това беше второ следващо проваляне в кариерата, като той има и 21 триумфа.

" Имах благоприятни условия за нокаут, само че той беше квалифициран. Трябваше да го нокаутирам, само че какво да кажа в този момент? Мачът завърши, виждам към идващия. Исках да го нокаутирам, само че след 15 години никой няма да помни този мач ", сподели Джошуа в изявлението на кръга.

Попитан кого желае да срещне, той уточни Тайсън Фюри. Двамата за мач през декември, само че не се схванаха. Впоследствие Фюри не съумя да стигне до съглашение и с Александър Усик.

" Знам какво желаят почитателите. Топката е в полето на Фюри. За мен ще е чест да се удрям за купата на Световния боксов съвет (WBC). Така че където и да си, Фюри, знаеш кои са ми мениджъри, знаеш кой е промотърът ми. Говорили сме преди, дано да продължим и да го създадем скоро. Не ставаме по-млади ", сподели още Джошуа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР