Антъни Джошуа планира да окачи ръкавиците си само след две

...
Антъни Джошуа планира да окачи ръкавиците си само след две
Коментари Харесай

Джошуа остава на ринга само още 2 години

Антъни Джошуа възнамерява да окачи ръкавиците си единствено след две години. Двукратният международен първенец в тежка категория, който сега е в разгара на своята кариера, е на 34 години и е известно, че навлиза в последния стадий от боксовия си път.

Перспективата Ей Джей да се откаже от бокса вечно обаче към момента ще бъде изненада за доста английски почитатели на бокса, които от няколко години чакат конфликт сред него и Тайсън Фюри. Всъщност Джошуа изясни, че първичният му проект е бил да се пенсионира, когато навърши 35 години през октомври тази година. Сега обаче той чака да продължи да се бие още няколко години.

" Винаги съм казвал 35 ", сподели Ей Джей в шоуто на Джонатан Рос по ITV. " През октомври съм на 35 години, мисля за още към две години, в случай че тялото ми издържи. Създал съм избрани бизнеси, в които мога да мина по натурален метод и които не разчитат на това да съм кръга ".

През март Джошуа нокаутира Франсис Нгану, с цел да реализира четвърта поредна победа в границите на 12 месеца. Тези неотдавнашни триумфи последваха опустошителните му провали от Олександър Усик през 2021 и 2022 година - при които той загуби поясите си, а по-късно не съумя да ги завоюва назад в реванша.

В идващия си дуел се чака Джошуа да се изправи против спечелилия от дуела сред Фюри и Усик - които се срещат за безспорната корона на 18 май - или да се състезава за пояса, който спечелилият се чака да бъде заставен да освободи след този мач.

Поради обстоятелството, че Фюри и Усик имат уговорка за обезпечен реванш, спечелилият от първия им дуел няма да може да извърши задължението от IBF да се бие с Филип Хъргович.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР