Антъни Джошуа и Анди Руис може да се изправят в

...
Антъни Джошуа и Анди Руис може да се изправят в
Коментари Харесай

Реванш между Джошуа и Анди Руис може да има през ноември или декември

Антъни Джошуа и Анди Руис може да се изправят в мач-реванш за международните трофеи по бокс в тежката категория до края на тази година. Промотърът на британеца Еди Хърн разгласи, че за момента се преглеждат дати през ноември и декември.

" До края на този уикенд ще имаме решение за датата и мястото на реванша. Засега обсъждаме разновидности в диапазона сред 16 ноември и 14 декември ", сподели Хърн.

В началото на юни Руис сервира сензацията на века, като нокаутира Джошуа в седмия рунд и завоюва три от купите в тежката категория – Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO). Американецът от мексикански генезис нанесе и първа загуба на британеца при експертите.

Още след срещата стана ясно, че в контракта сред Руис и Джошуа има уговорка за реванш, която от щаба на британеца задействаха. Смяташе се, че Джошуа ще желае да се бие в родината си за втория мач, само че съгласно Хърн той има други планове.

" Пет страни ни предложиха да бъдат домакини на реванша. Ню Йорк? В момента всяка дестинация е с еднакъв късмет. Мисля, че е най-добре Ей Джей да се бие във Англия, само че той желае Съединени американски щати. Това заслужава почитание, тъй като задачата му е изискванията да са същите, както в първата среща ", добави Хърн.

Фотогалерия: Сензацията на века в бокса и детронирането на краля >

Мексико също е претендент да одобри мач, като огромни консорциуми в страната са подготвени да платят за провеждането на конфликт в страната. Руис е първият международен първенец в тежка категория от мексикански генезис. Наскоро той беше признат и от президента на страната Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Реавнш сред Джошуа и Руис има отношение и за българския боксьор Кубрат Пулев. Той е кандидат за пояса на IBF, като изчаква решение на организацията. Преди ден президентът на IBF Дарил Пийпъл разгласи, че задачата на всички версии в тежка категория е лъчение на безспорен международен първенец. Това може да забави възможен мач на Пулев за международната купа.

Според " Индипентънт " евентуалният идващ противник на българина е Тайсън Фюри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР