Антъни Бурдейн пътуваше по света, ядеше всичко - от супа

...
Антъни Бурдейн пътуваше по света, ядеше всичко - от супа
Коментари Харесай

Сбъдна се една от мечтите на Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн пътуваше по света, ядеше всичко - от чорба от ларви на копринени буби в Сеул до тюлени в Квебек и се срещаше с президенти и министър-председатели. Но той имаше една забележителна фантазия за храна, която в никакъв случай не беше осъществена: отваряне на световен пазар.

През 2013 година той се срещна за първи път с специалиста по храните в Сингапур К.Ф. Сийтох за взаимна работа по отварянето на пазар „ Бурдейн ”. Той си представял нюйоркската версия на пазарите за амбулантни артикули в Сингапур, които буйно обичал. Това щяло да бъде комбинация от кухни и култури – ориз в глинени съдове, изпечен на дървени въглища, и виетнамско фо, кипящи и сервирани в среднощ.

Той споделил на Сийтох, че си показва до 100 сергии за амбулантни магазини с продавачи от десетки страни в голямо пространство на Хъдсън. Сийтох знаел, че няма да е елементарно да се реализира, поради организирането на визи от безчет страни и приемането на финансова поддръжка и разрешителни. Но Бурдейн настоял и събрал екип, с цел да трансформира фантазията си в действителност.



Но през 2017 година, след години работа по плана, Бурдейн призна, че „ звездите може да не се подредят на пристан 57 “, където той искаше да издигне пазара на Бурдейн. След това, през юни 2018 година, Бурдейн умря след самоубийство на 61 години, в хотелска стая във Франция.



Но през днешния ден, Сийтох и „ Ърбънспейс ”, компания, която стои зад голям брой заведения за хранене в Ню Йорк, откриват „ Ърбън Хоукър ”. Пазарът, заемащ пространство от 1000 кв. м. се намира в централната част на Ню Йорк, ще обитава 17 разнообразни типа храни от 17 страни.

Превод от в. " Ню Йорк поуст "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР