Антъни Блинкън и Мария Габриел са отбелязали важното значение на

...
Антъни Блинкън и Мария Габриел са отбелязали важното значение на
Коментари Харесай

Габриел обсъди с Блинкън помощта за Украйна и стратегическо партньорство със САЩ

Антъни Блинкън и Мария Габриел са отбелязали значимото значение на разширението на Европейския съюз за обезпечаване на непоклатимост и разцвет в района, съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър, представен в известието на уеб страницата на Държавния департамент, показват от Съединени американски щати.

Мария Габриел и Антъни Блинкен се сплотиха към значимостта на поддръжката за Украйна и в този подтекст бе регистрирана и от двамата значимостта на визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в България, оповестяват от българското външно министерство.

Задълбочаването на съдействието с Вашингтон както по двустранна линия, по този начин и в границите на НАТО, е приоритет във външната политика на България.

От Министерство на външните работи означават още, че държавният секретар е изразил поддръжка за новото държавно управление на Република България и е поздравил неговата ясна евроатлантическа ориентировка .

Мария Габриел е откроила значимостта на 120-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати, главните цели на държавното управление, като е подчертала измежду тях дейната роля на България в Европейски Съюз и НАТО. Изтъкнала е и eвропейската вероятност за Западните Балкани при съблюдаване на контрактуваните ангажимент.

Стратегическото партньорство със Съединени американски щати като опция за усилване на съдействието сред двете страни в области от съвместен интерес е била централна тематика в диалога. Присъединяването на България към Програмата на Съединени американски щати за безвизово пътешестване остава значим приоритет.

Вицепремиерът Мария Габриел е благодарила на държавния секретар Антъни Блинкен за определянето на дата за провеждането на втората сесия на Стратегическия разговор България-САЩ. Срещата ще се състои на 25-ти септември във Вашингтон и българската делегация ще бъде ръководена от Мария Габриел. Вицепремиерът чака от срещата да бъдат обрисувани съответни стъпки за задълбочаване на съдействието по тематики от общ интерес, измежду които сигурност и защита, енергийна диверсификация, нововъведения, битка с дезинформацията.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР