Антъни Блинкън е изразил тревога във връзка с разполагането на

...
Антъни Блинкън е изразил тревога във връзка с разполагането на
Коментари Харесай

Блинкън пред Лавров: Тревожим се за Украйна и Навални!

Антъни Блинкън е изразил паника по отношение на разполагането на съветски войски край границата с Украйна. Това заяви Държавният департамент след първата среща на американския топдипломат с съветския му сътрудник Сергей Лавров, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На траялите близо два часа договаряния в Рейкявик Блинкън е споделил също, че се безпокои за здравето на съветския опозиционер Алексей Навални и поради репресиите против опозиционни организации в Русия.

Блинкън и съветският външен министър приканиха за съдействие и почтен разговор на първата си среща в Рейкявик, в коридорите на Арктическия съвет, съобщи Франс прес.

" Нашата визия е, че в случай че ръководителите на Русия и Съединени американски щати могат да работят в съдействие... светът ще бъде по-сигурен ", сподели пред публицисти Блинкън по време на двустранната среща в исландската столица.

" Искаме постоянни и предвидими връзки с Русия. Смятаме, че това е добре за нашия народ, добре за съветския народ и добре за света ", добави той.

" Но в случай че Русия се държи нападателно с нас, ние и нашите сътрудници и съдружници ще отговорим ", предизвести той.

" Готови сме да обсъдим всички въпроси, без изключение, при изискване че разговорът е откровен... и въз основата на взаимно почитание ", сподели от своя страна Лавров.

Двамата дипломати изброиха няколко вероятни тематики за разговор, включително пандемията, климатичните промени, Северна Корея, Иран и Афганистан.

" Нашите подходи са доста разнообразни що се отнася до разбора на обстановката на интернационалната сцена ", само че " най-важното е, че опитваме да извлечем максимума от дипломатическите благоприятни условия и правя оценка високо, че демонстрирате такова предпочитание ", сподели Лавров на американския си сътрудник.

По думите му Москва е подготвена " да разчисти останките ", наследени от предходните американски държавни управления, в това число " функцуионирането на дипломатическите задачи ", които работят през днешния ден с най-малък потенциал поради реципрочното изпъждане на дипломати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР