Анталия, перлата на турския летен туризъм, е посрещнала рекорден брой

...
Анталия, перлата на турския летен туризъм, е посрещнала рекорден брой
Коментари Харесай

Анталия е посрещнала рекорден брой туристи през изминалата година

Анталия, перлата на турския летен туризъм, е посрещнала рекорден брой туристи през миналата 2023 година, заяви окръжната Дирекция за просвета и туризъм в Анталия, представена от " Хюриет дейли нюз " и Българска телеграфна агенция. 

През 2023 година средиземноморският окръг е приел 15,69 милиона туристи, което надвишава пика от 2019 година, когато Анталия посрещна 15,28 милиона туристи.

Рекордът е реализиран макар опустошителните трусове, които засегнаха югоизточния район на Турция при започване на февруари, и застоя в резервациите при започване на годината.

Ръстът се дължи на притока на туристи от Европа, изключително от Германия и Обединеното кралство, както и на идващите от Русия, частично заради рестриктивните мерки на полетите, наложени от западните страни поради нашествието на Москва в Украйна.

Като цяло броят на задграничните туристи, пристигнали в Турция, е повишен с 10,82 % на годишна база до рекордните 46,7 млн. души през първите 11 месеца на годината, сочат данните на Министерството на културата и туризма.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР