Ансамбли от Разград, Добрич и Търговище ще зарадват почитателите си

...
Ансамбли от Разград, Добрич и Търговище ще зарадват почитателите си
Коментари Харесай

Ансамбли от Разград, Добрич и Търговище ще зарадват почитателите си със съвместен концерт

Ансамбли от Разград, Добрич и Търговище ще зарадват феновете си със взаимен концерт. Спектакълът "Вечер на ансамблите от Североизтока " ще събере на една сцена Капанския отбор в Разград и професионалните фолклорни ансамбли "Добруджа " - Добрич и "Мизия " - Търговище, оповестиха на конференция през днешния ден шефът на разградския отбор Кънчо Върбанов и зам.-директорът по художествено-творческата част Румян Занев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Концертът ще бъде показан и в трите града, като първият ще е в Деня на музиката - 1 октомври, в Летния спектакъл в Добрич.

На 5 октомври трите ансамбъла ще излязат дружно от 18.30 часа на сцената на Общинския културен център в Разград, а седмица по-късно, на 12 октомври, концертът ще бъде показан в театъра в Търговище.

Румян Занев съобщи, че сходен театър се прави за първи път сред трите ансамбъла. Инициативата е наша, само че сътрудниците я одобриха доста топло. Всеки ще показа своя независима стратегия от по 40 минути с най-хубавото от репертоара си, сподели още зам.-директорът на Капанския отбор. Той акцентира, че концертът няма да е конкурс, а извънредно цветен букет от музика, ария и танц от фолклорната съкровищница на Североизтока, показан от музиканти, артисти и танцьори.

Ръководителите на разградския отбор разясниха, че на всички места последни в концертите ще са домакините. Програмата на Капанския отбор е по хореография на Занев.

Танците са три, като единият камерен - запазена марка на състава. Има оркестрови и осъществявания на солистите в състава, както и творби за целия отбор. Спектакълът в Разград ще бъде под егидата на община Разград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР