Ансамбълът на България за девойки се окичи със злато в

...
Ансамбълът на България за девойки се окичи със злато в
Коментари Харесай

Историческо злато за ансамбъла ни на Световното за девойки в Клуж-Напока

Ансамбълът на България за девойки се окичи със злато в многобоя на Световното състезание, което се организира в Клуж-Напока (Румъния). Надпреварата при ансамблите приключи с пет въжета и пет топки. Нашите бяха в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова. Блестящо изиграни композиции и с актив от 62.050 (31.750 на 5 топки и 30.300 на 5 въжета), грациите на Кристина Илиева и Жанина Иванова справедливо стигнаха до успех. Това е първа купа в историята за страната ни от шампионата при девойките.


Сребърният орден отиде при ансамбъла на Израел с резултат от 61.900. 59.400 бяха задоволителни на Азербайджан да се поздравят с бронза.

Съдия за България в ансамбловата конкуренция е Християна Тодорова, която бе в панела за артистичност на пет въжета. Водач на делегацията ни и неразделно до девойките е вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова. Член на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика е Мария Петрова, която е и вицепрезидент на комитета и на БФХГ.

Страната ни имаше още мотиви за наслада. Отборът ни в състав: Елвира Краснобаева и Никол Тодорова в самостоятелната конкуренцията, и ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова, са новите безспорни международни шампионки в отборната конкуренция. България събра общ актив от 181.000 и справедливо се поздрави със златния орден в отборното класиране. Сребърните оценки са за тима на Израел с общ резултат от 180.350. Бронзът отиде при тима на Румъния със 179.100.

Днес предстоят два от два вероятни финала за дребните " лъвчета " в последния ден на Световното. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР