Ансамбълът на българия в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Камелия

...
Ансамбълът на българия в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Камелия
Коментари Харесай

Триумфът на българския ансамбъл продължава с второ злато на Световното по художествена гимнастика

Ансамбълът на българия в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова, София Иванова и Радина Томова завоюва втори златен орден на смесеното комбиниране с 3 топки и 2 ленти. Втори остана тимът на Италия, а трети – на Азербайджан.

След като в петък тимът – правоприемник на олимпийските шампионки от Токио 2020, направи необикновен дебют на конгрес от подобен сан като стана безспорен международен първенец и завоюва златото в многобоя, през днешния ден българките излязоха на килима в борбата за медалите на обособените съчетания. При първото си излизане за композицията си на 5 обръча девойките позволиха грешки и останаха на 8-а позиция. Първото място завоюва отборът на Италия, второто – на Израел, а бронзът бе за испанките.
 Goldmedals фотография: Анна Недкова, БФХГ
При второто си излизане българският отбор бе безапелационен като извърши съчетанието си без неточност и справедливо завоюва златото. Интересното е, че това комбиниране е сложено от треньора Весела Димитрова единствено преди няколко месеца, което е голям риск, защото девойките не са имали дълго време за подготовка. С танцувална музика и доста настороение обаче, те излязоха на килима и бяха безапелационни, а зала “Арена Армеец ” бе на крайници. В петък нашият тим съумя се пребори и за квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 година Днешният орден е 6-и за българските гимнастички. Стилияна Николова завоюва 3 сребърни медала в съчетанията на обособените уреди, както и бронз в многобоя. Ансамбълът добави в актива си два златни медала от 39-ото Световно състезание, което се организира в интервала 14-18 септември в София.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР