Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча

...
Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча
Коментари Харесай

Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча на Световното в София

Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча на Световното състезание по художествена гимнастика в " Арена Армеец " в София.

Тимът в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова изигра доста добре композицията си и получи втора по мощ оценка от 33.800 точки, от който 18.000 за компликация, 8.550 за артистичност, 7.550 за осъществяване, както и 0.30 наказване за излизане на апарат отвън терена.

Това е дебют за българските гимнастички на Световно състезание и то на родна земя. Подкрепяни от публиката в залата те позволиха грешки, само че като цяло играха без съществени неточности.

Преди втората ротация във втората група България е с втора по мощ оценка на обръчи след отбора на Израел, който има 33.850 точки и Япония с 33.750. Това сигурно подсигурява на отбора на Весела Димитрова присъединяване на финала в неделя.

Световният първенец в многобоя Италия позволи много неточности на три ленти и две топки и получи 27.900 точки, което е четвърта по мощ оценка. От щаба на отбора подадоха контестация, която беше отхвърлена.

На ленти и топки с първа оценка досега е Азербайджан - 29.250 точки.

След първа група в класирането за многобоя води Япония, пред Азербайджан и Гърция.

Сред реферите е и българката Християна Тодорова, която съдийства за осъществяване.

Световният първенец ще бъде излъчен към 19.30 часа, а първите три тима в многобоя ще завоюват квоти за олимпийските игри в Париж 2024.

Тази вечер ще бъде и награждаването на отборния отличник на шампионата в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР