Ансамбълът на България се класира на седмо място на финала

...
Ансамбълът на България се класира на седмо място на финала
Коментари Харесай

Ансамбълът на България завърши на седмо място на финала на ленти и топки на световното първенство по художествена гимнастика

Ансамбълът на България се класира на седмо място на финала на три ленти и две топки на международното състезание по художествена гимнастика във Валенсия, което Българска национална телевизия излъчи онлайн.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова позволиха неточности в осъществяването си, в това число изхвърлиха лента отвън терена и взеха авариен апарат. Така възпитаничките на Весела Димитрова заеха седма позиция с оценка от 29.650 точки, от които 15.700 за компликация, 7.950 за артистичност и 6.300 за осъществяване.

Ансамбълът ни приключва без орден в многобоя и на финалите на шампионата, само че завоюва отборната купа дружно с Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

Златото на ленти и топки завоюва Израел с 34.800 точки, пред Китай с 32.800 и Украйна с 32.300.

На финала на пет обръча, който мина без българско присъединяване, международен първенец стана Китай. Тимът, който взе сребро в многобоя след Израел, излезе с първи стартов номер, само че изигра безупречно композицията си и получи оценка от 36.500 точки, от които 20.200 за компликация.



На второ място се подредиха домакините от Испания, подкрепяни от своите почитатели по трибуните, с 36.100 точки и същата оценка за компликация като на китайките.

Бронзовите медали завоюва Италия с 35.850 точки, а тимът на Израел позволи неточности и остана пети с 35.300. Ансамбълът на Бразилия сподели доста мощна игра и получи равна оценка с тази на Италия, само че италианките завоюваха медала поради по-високата си стойност за осъществяване.
България приключва конкуренцията с четири медала - един златен отборно, два сребърни на Боряна Калейн на финалите на бухалки и на лента, бронз на Стилияна Николова на топка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР