Ансамбълът на България не успя да изиграе по най-добрия начин

...
Ансамбълът на България не успя да изиграе по най-добрия начин
Коментари Харесай

Българският ансамбъл остана без медал на 5 обръча

Ансамбълът на България не съумя да изиграе по най-хубавия метод съчеанието си с пет обръча и остана осми във финала на този апарат на Световното състезание по художествена гимнастика в София. Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, които в петък победиха с купата в многобоя, позволиха неточности при осъществяването си и получиха оценка от 31.400 точки, от които 15.500 за компликация, 8.350 за артистичност и 7.550 за осъществяване. Това им отреди последно място измежду 8-те тима финалисти.

Световната купа печели ансамбълът на Италия с 34.950 точки, откакто игра без неточност. На втора позиция е Израел с 34.050 точки, а на трето Испания с 33.800 точки.

Възпитаничките на Весела Димитрова, които са дебютантки на подобен конгрес, завоюваха безспорната международна купа в многобоя в петък пред родна аудитория, както и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024. Днес " Арена Армеец " е цялостна до краен лимит, с цел да поддържа гимнастичките.

Сред формалните посетители са президентът на ФИГ Моринари Ватанабе и министърът на спорта Весела Лечева.

фотография: Анна Недкова/БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР