Ансамбъл Пирин“ и Биг Бенд ще представят Благоевград на изложение

...
Ансамбъл Пирин“ и Биг Бенд ще представят Благоевград на изложение
Коментари Харесай

Ансамбъл Пирин и Биг Бенд представят България и Благоевград в Загреб

Ансамбъл „ Пирин “ и Биг Бенд ще показват Благоевград на ревю в столицата на Република Хърватска – Загреб. Събитието е част от програмата на посолството на Република България в Загреб, обвързвана с Председателството на страната ни на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година То е проведено взаимно с представителствата на Европейската комисия и Европейския парламент в Република Хърватия.

„ Ден на България в Загреб “ е името на мероприятието, което има за цел да разпространява страната ни. Официалното начало ще бъде сложено от дипломат Таня Димитрова, ръководителя на представителството на Европейската комисия в Загреб – Бранко Баричевич, ръководителя на представителството на Европейския парламент в Загреб – Виолета Станичич. Сред гостите на събитието ще бъдат кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и кметовете на Първомай и Садово.

Освен със своите емблеми на Благоевград в музикален и танцов аспект, Община Благоевград ще разположи собствен щанд в сърцето на Загреб. На него, с материали ще бъде показан града и неговите забележителности във всички аспекти.

С музикално – танцова стратегия ще бъде насочен привет към присъстващите. Участие в него ще вземат Ансамбъл „ Пирин “, Биг Бенд Благоевград, Детски хърватски хор и хърватската изпълнителка Петра Антулич.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР