Anonymous Sudan хаква X, за да окаже натиск върху Илон Мъск заради Starlink

...
Хакерска група, наречена Anonymous Sudan, премести X, известен преди като
Коментари Харесай

Хакерска група, наречена Anonymous Sudan, премести X, известен преди като Twitter, офлайн в повече от дузина страни на Вторник сутринта в опит да окаже натиск върху Илон Мъск да пусне своята услуга Starlink в тяхната страна.

X не работи повече от два часа, като хиляди потребители са засегнати.

„Нека нашето съобщение достигне до Илон Мъск: „Отворете Starlink в Судан“, хакерите публикуваха в Telegram.

X е най-новата жертва на бандата, която атакува, за да "облагодетелства Судан и исляма".

В продължение на няколко седмици частни разговори с групата в приложението за чат Telegram BBC говори с хакерите за техните методи и мотиви.

Един от членовете на групата, който нарича себе си Crush, каза пред BBC, че Атаката във вторник наводни сървърите на X с огромно количество трафик, за да го направи офлайн - същите тъпи и относително несложни хакерски техники, с които бандата е известна.

Прекъсването- сайтът за проследяване Downdetector каза, че близо 20 000 доклада за прекъсване са били регистрирани от потребители в САЩ и Обединеното кралство, като вероятно е много по-голям брой хора да са засегнати.

Друго Член на хакерската група - Hofa - каза, че така наречената DDoS (Distributed Denial of Service) атака е била насочена към повишаване на осведомеността за гражданската война в Судан, която "прави интернет много лош и той прекъсва доста често за нас".

X не е признал публично причиненото прекъсване и г-н Мъск не е отговорил на въпроси за пускане на неговата сателитна интернет услуга в Судан.

Намира се в Судан

Бандата е обвинена от мнозина в света на киберсигурността като маскирана руска кибервоенна единица и причиняваща киберхаос за Кремъл под прикритието на чужда хактивистка екипировка.

Теорията произтича от онлайн подкрепата му за руския президент Владимир Путин и очевидно съвпадение на мотивите с други хакерски банди в страната.

Но престъпната група многократно отрече, че е руска, и за първи път сподели доказателства с BBC, че се намира в Судан.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Crush, основният говорител на групата и ключов член, сподели местоположението си на живо в приложението Telegram като доказателство.

Crush и Hofa също изпратиха снимки на суданските си паспорти и други екранни снимки, които предполагат, че са в Судан.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР