Анонсите на правителството са добри и няма причина да не

...
Анонсите на правителството са добри и няма причина да не
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Горивата са като храните и ресторантите - има и скъпи, и евтини

Анонсите на държавното управление са положителни и няма причина да не ги подкрепим. Няма по какъв начин да не подкрепим желанията за повече бистрота, конкурентност, балансиране на цените. Не ни тормози конкуренцията. Ако новият състезател съблюдава пазарните правила, както беше обяявено, е добре пристигнал. Това сподели в утринния блок на БТВ изпълнителният шеф на Българската петролна и газова аосоциация Андрей Делчев. По мотив желанието на кабинета да построи 100 държавни бензиностанции.

И сега на пазара има цялата гама цени. Още един състезател, който се цели в по-ниската пазарна ниша, е добре пристигнал. И компаниите с по-високи цени, и компаниите с по-ниски цени сега имат своите клиенти. В прочут смисъл анонсът на страната обаче проптиворечи на Комисията за защита на конкуренцията, която разгласи, че на пазара на гопривата няма пазар, съобщи Делчев.

Горанов разкри какъв брой бензиностанции ще има страната и какъв брой по-ниска може да е цената

Факт е, че това е безценен бизнес и поръчката за създаване на над 100 държавни бензиностанции е скъпо начинание. Нормалният развой за създаване на една бензиностанция лишава най-малко година. За една година 100 бензиностанции ми се коства доста оптимистично, само че да забележим, уточни той.

Има вериги, които влагат повече, имат по-голям терен, повече колонки, повече личен състав и се целят в по-високата ниша. Други търсят по-икономичните услуги и личен състав, надлежно могат да си разрешат по-ниски цени. Съвсем обикновено е цялата ценова ножица, която се вижда на пазара, да работи. Търговията с горива се контролира от пазара, няма закрепени цени. Това, че някой продава на високи цени, значи, че има кой да купува този артикул. Има скъпи магазини за храни, има евтини магазини за храни, има евтини заведения за хранене, има и скъпи заведения за хранене - единствено в бранша на горивата желаеме да има единствено ниски цени. Защо? Ако някой може да продава на високи цени, дано да продава, сподели още Андрей Делчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР