Анонсираният от Мая Манолова референдум за бутането на Паметника на

...
Анонсираният от Мая Манолова референдум за бутането на Паметника на
Коментари Харесай

Защо Мая лъже за Паметника на Съветската армия?

Анонсираният от Мая Манолова референдум за бутането на Паметника на Съветската войска е безспорна илюзия и за десните, и за левите софиянци, сочат документите. Един правист, каквато е по обучение, последвало Съветската партийна школа, преди да приказва, би погледнал наличните актове по въпроса. А в случай че не го е направил или го е направил, само че все пак е заблудил хората, толкоз е правист и толковаможе да му се има вяра. По този и по всички други въпроси.

Ето ги документите, които също публикуваме, каквито са:
При построяването на Паметника на руската войска на 16.09.1947 година е публикуван нотариален акт, съгласно който той е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ – тогава на Министерството на просветата и културата.
При това е обществена държавна благосъстоятелност – т.е. НЯМА НИЩО ОБЩО С ОБЩИНАТА, ТЯ Пожарна охрана НИКАКЪВ НАЧИН НЕ БИ МОГЛА ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ ЗА НЕГО ИЛИ ДА ОБЯВЯВА РЕФЕРЕНДУМИ, А СОБСТВЕНОСТТА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРОМЯНА,
След експлоадирането на демокрацията Район Средец се пробва да издаде Акт за частна общинскасобственост на Паметника на 10.06.1997 под номер 037.

На 22.01.2004 година обаче Областният шеф на София – град анулира като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН АКТА въз основата на първия нотариален акт от 16.09.1947 година и следващи от 1953 и 1954 година И Паметникът НИКОГА НЕ Е ОТПИСВАН КАТО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Общината и към оня миг не е предявявала и искания за отписване. Както написа, няма и по какъв начин това да стане, защото е актуван като „ мемориален комплекс от общонародно (национално значение) “ и е обществена държавна благосъстоятелност – т.е. неподлежаща на прекачване, заради своята „ обществена правна значителност “. Заради което тогавашният кмет Софиянски и Район Средец и не апелират пред съда, което им е обещано като право в заповедта на регионалния шеф.

Правят го група жители, измежду които Иво Инджев, като жалбата им е за безучастие на кметовете още от 1993 година – все сини, апропо. Като край на сагата, ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ, ОСТАВЯ ПУБЛИЧНАТА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ СЪС СВОЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ ОТ 19.09.2011 ПОД НОМЕР 11591.

Така че софийски референдум няма да има никакво значение за бутането на Паметника.
Да не приказваме, че даже да би имал смисъл, НЕ КМЕТЪТ, А ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ Гражданско отделение ПРИЗНАВА ИЛИ НЕ Гражданско отделение ПРИЗНАВА Пожарна охрана РЕЗУЛТАТ, А МАЯ МАНОЛОВА – КАТО КАНДИДАТ НА ИНИЦИТИВЕН КОМИТЕТ, НЯМА ДА ИМА НИТО ЕДИН СЪВЕТНИК В НОВИЯ СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, ЗАЩОТО НЯМА СОБСТВЕНА ЛИСТА.

КАКТО ТОЗИ, ТАКА И ВСИЧКИ ДРУГИ ВЪПРОСИ – БЮДЖЕТЪТ, РЪКОВОДИТЕЛИТЕ И ПОЛИТИКИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА, РЕМОНТЪТ И СТРОИТЕЛСТВОТО НА УЛИЦИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ЯСЛИ, УЧИЛИЩА БОЛНИЦИ, ДАЖЕ НАЙ-ДРЕБНИТЕ И НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕЩА, ДОРИ ОТПУСКИТЕ НА КМЕТА, НЕ МОГАТ ДА МИНАТ БЕЗ МНОЗИНСТВО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ.
Понеже Мая Манолова е създател на последните промени в изборния кодекс тъкмо във връзка с вота в общините, няма по какъв начин да не знае, а в случай че се прави – заблуждава леви, десни и всички дружно, това състояние.
В правото красиви пиар послания като „ цивилен претендент “ не важат, изключително, ПОРАДИ КАЧЕСТВОТО НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КАНДИДАТИ КАТО ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ ТОЧНО НА ТАКИВА ГРАЖДАНИ, КОИТО ДСА съдебна експертиза ПОДПИСАЛИ ПОД ТЕХНИТЕ КАНДИДАТУРИ.
„ С неистина не се ръководи “, твърди Мая Манолова, само че „ по делата ще ги познаете “, гласи Светото писание.
Очаквайте:

Кандидат на Ковачки или на жителите е адвокатката от обслужващата го адвокатска фирма, за чието избиране за червен народен представител, служащите в Бобов дол бяха подтиквани в известно на цяла България, само че очевидно забравено видео? СЛУЧАЙНО СЪВПАДЕНИЕ ЛИ Е, ЧЕ МАЯ съдебна експертиза КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ, КОГАТО КОВАЧКИ, ЧИЕТО ИМЕ ТЯ съдебна експертиза СТРАХУВАШЕ ДА ИЗРЕЧЕ В ЕКОДЕБАТА, КАНДИДАТСТВА ЗА БОКЛУКА НА СОФИЯ – БИЗНЕС ЗА МИЛИОНИ?
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР