Aнонсът за ляво обединение е половинчат, защото лявото не се

...
Aнонсът за ляво обединение е половинчат, защото лявото не се
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Ляво обединение не може да има на основата за или против Корнелия

Aнонсът за ляво обединяване е непълен, тъй като лявото не се изчерпва единствено с 5-6 партии. Такова обединяване не може да има на основата " за`` или " срещу " Корнелия Нинова, а на нови хрумвания и политики. Под формата на коалиция ще забележим част от тях евентуално още на локалните избори. Това съобщи Калоян Паргов, ръководител на Стратегически институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) пред Нова тв. 

По думите му би трябвало да има почтена левица. " Член съм на Българска социалистическа партия, Върховният съд споделя, че съм член и на Националния съвет, а управлението - че не съм. Ходя на съвещания, макар че не съм категорично свикан. Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да се изключи от ново обединяване, тя е най-голямата лява партия ", уточни той. И добави, че вътрешната съпротива в столетницата е формирана от хора с мнение.

Той призна, че Нинова е определена с 80% от гласовете на Националния съвет, само че изрази подозрение какъв брой от всички членове на партията са зад нея. И посочи, че хартиената бюлетина връща отчасти справедливостта.

Според него е могло да се организира доста по-смислена полемика по време на срещата за ляво обединяване.

" Ръководството на Българска социалистическа партия ми липсваше, те трябваше да изложат своите причини. Освен това липсваха социалдемократите, комунистите, левите земеделци, патриотичните леви. В лявото пространство има вакуум. Политическа партия са популисти, които иззеха лявата изразителност. Те се оказаха змия в пазвата на Нинова. Над 2% стартов електорален капитал имат няколко леви партии, събрани дружно. Проблемите са трупани с години, само че Нинова като по-чевръста, ги катализира и ги направи като воденичен камък ", разяснява Паргов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР