Анонимен колекционер даде близо 700 000 долара за платка, създадена

...
Коментари Харесай

Apple-1 от Стив Джобс продаден за близо $700 хиляди


Анонимен колекционер даде близо 700 000 $ за платка, основана от самия Стив Джобс (снимка: (RR Auction)

Прототип на компютър Apple-1 от средата на 70-те години на предишния век беше продаден на търг за близо 700 000 $. Определят платката като Светия граал на всичко, обвързвано със Стив Джобс и Apple.

Прототипът е употребен от съоснователя на Apple Стив Джобс през 1976 година, с цел да показва Apple-1 на Пол Терел, притежател на The Byte Shop в Маунтин Вю, Калифорния. Това е един от първите магазини за лични компютри в света, уточни RR Auction в изказване във връзка продажбата.

Колекционер от Залива, поискал да остане неизвестен, направи печелившата оферта от 677 196 $ в четвъртък, оповестиха от аукциона.
още по темата
„ Няма Apple-1 без тази платка – това е светият граал на всичко, обвързвано със спомените за Стив Джобс и Apple “, сподели Боби Ливингстън, изпълнителен вицепрезидент на аукционната къща.

Платката е съпоставена със фотоси на Polaroid, направени от Терел през 1976 година, показващи прототипа в приложимост. Моделът също по този начин е прегледан и заверен от специалиста по Apple-1 системи Кори Коен, чийто нотариално удостоверен отчет от 13 страници съпровожда продажбата.

Прототипът е обитавал в парцела на Apple Garage в продължение на доста години, преди да бъде даден от Джобс на продавача преди към 30 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР