Аннита Димитриу от управляващата партия в Кипър, консервативният Демократически сбор

...
Аннита Димитриу от управляващата партия в Кипър, консервативният Демократически сбор
Коментари Харесай

Жена сяда за първи път на председателското място в парламента на Кипър

Аннита Димитриу от ръководещата партия в Кипър, консервативният Демократически общ брой (ДИСИ), бе определена за ръководител на Народното събрание. Така за първи път в историята на Кипър на този пост застава жена, оповестява в. " Сайпръс мейл ".

35-годишната Димитриу съставлява провинция Ларнака. Тя беше определена на втория кръг от гласуването, като събра 25 гласа в 56-местния парламент, при нужни минимум 22. В нейна поддръжка гласоподаваха депутатите от ДИСИ и от националистическия Национален национален фронт (ЕЛАМ), който съвсем удвои броя на депутатите след парламентарните избори предишния месец.

Като ръководител на Камарата на представителите, Димитриу е втора в държавната подчиненост след президента, отбелязва организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Аннита Димитриу е считана за един от най-успешните политици в ДИСИ, показва Ройтерс. Първият ѝ опит да бъде определена за народен представител съвсем се провали през 2016 година, когато тя бе извадена от листата на евентуалните претенденти, а един от членовете на партията съобщи, че това не е " конкурс за хубост ", напомня организацията. По-късно тя бе включена в листата след напън от партийни членове и завоюва депутатско място. Димитриу бе избрана отново на изборите на 30 май. В новия парламент са показани седем партии, като нито една от тях не разполага с болшинство.

Новите депутати поставиха клетва и се състоя първото съвещание на Народното събрание, осведоми " Сайпръс мейл ". 

Партийните водачи поздравиха Аннита Димитриу за избирането ѝ и дадоха обещание да работят с нея при осъществяването на сложната ѝ задача.  " Обещавам ви, че ще работим дружно, с цел да се оправим с провокациите ", сподели на собствен ред Димитриу.

Тя бе определена за заместник-председател на ДИСИ през февруари 2020 г. 

Димитриу е приключила обществени и политически науки в Университета на Кипър и има магистърска степен по интернационалните връзки и европейски науки от Университета в Кент, Англия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР