Анна Златева изрази възмущението си от болница в Добрич и

...
Анна Златева изрази възмущението си от болница в Добрич и
Коментари Харесай

Болница шокира жена: Подът беше изцапан с кръв, мръсотия до шия в чакалнята

Анна Златева изрази възмущението си от болница в Добрич и провокира вълна от реакции.

Спешното поделение е конструкция на " МБАЛ-Добрич " АД, в която екип от лекари благодарение на експерти по здравни грижи и немедицински личен състав прави непрекъсната денонощна здравна активност при незабавни пациенти в обсега на специалността " Спешна медицина " и съблюдаване на условията, регламентирани в Стандарт по незабавна медицина. Впечатленията обаче на Анна Златева за положението на незабавното поделение не са положителни. В обществената мрежа Facebook дамата написа, че е видяла с очите си 15 индивида да чакат повече от час и половина. Тя научила, че това се дължи на екипите от лекари, работещи там - те били единствено два екипа, а от време на време бил даже един.

В формалния уебсайт на болничното заведение информацията за работещите лекари експерти в незабавното гласи следното: В отделението работят лекари експерти, както и лекари специализанти, работещи и в другите структури на " МБАЛ-Добрич " АД, общо 29 на брой.

Обстановката също шокирала дамата. Анна споделя, че подът е бил оцапан с кръв и е било нечистотия до шия в чакалнята. Златева счита, че това се дължи на личния състав - нямало задоволително подобен. " Но какво може да се направи? Не би трябвало да си мълчим. Има толкоз доста хора без работа..... Поне за разчистване, хигиена да помислят. ", написа тя в обществената мрежа и оправя въпрос: " Какви са ви усещанията от незабавното поделение в Добрич? "

Полина Христова споделя в мненията към поста, че преди месеци на нея също й се наложило да посети болничното заведение и по-точно детското поделение. Тя написа, че на касата на незабавното чиновниците са държали да им се приказва на Вие, а през това време щерка й, която тогава е била на седем месеца за малко не припаднала. " Трябваше да им се разкрещя като селяндурка, с цел да ме пуснат. Но всички останали други, мед. сестри, санитарки и стажанти се грижаха за децата. ", споделя майката.

Йонка Маринова, която написа, че има и хубави, и неприятни усещания, поддържа думите на създателя на обявата по отношение на неналичието на личен състав и организация. Тя направи предложение: " На първо четене мога да предложа да има здравна сестра, която да бъде със пациентите и да ги сортира по неотложност. До колкото знам в други страни се раздават гривни взаимозависимост от спешността на случая. Не считам, че влизане по ред на идване в незабавното е вярно. След появяването на Ковид нещата станаха по-зле ".

Петя Николова пък споделя за шокираща преживелица с лекар, работещ в болничното заведение. " Има една докторка от африкански генезис, педиатър, напряко е рискова за децата! Искаше да постави 4 шишенца Квамател на сина ми едновременно, а той даже нямаше потребност от подобен медикамент. Добре, че имаше съответни сестри на промяна ". Андреа Ганчева споделя за сходен случай, евентуално със същата докторка от африкански етнос: " Подобен случай с докторка от африкански генезис (може би същата) имахме и аз със сина ми. Беше го ужилила оса и се поду. Въпросната докторка предписа урбазон, който трябваше сами да купим. Смяташе мислено килограми, години и така нататък Добре че аптекарката се усъмни, взе да разпитва за кого е, беше възмутена като видя детето, сподели че това е огромна доза даже за възрастен мъж! "

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР