Анна Русева, която е ученичка в V клас на средно

...
Анна Русева, която е ученичка в V клас на средно
Коментари Харесай

Кметът на Видин награди талантлива млада пианистка

Анна Русева, която е ученичка в V клас на приблизително учебно заведение „ Цар Симеон Велики “, бе удостоена с Гран При в Десетия конкурс за млади пианисти-непрофесионалисти „ Нашите деца свирят Бах “, провел се на 5 юни в Благоевград. По този мотив кметът доктор Цветан Ценков предложения надареното момиче, с цел да му връчи грамота, почетен плакет и дарове от Община Видин.
Той прегледа също оценките, които младата пианистка е получила от присъединяване си в влиятелния конкурс и съобщи: „ Гледай с достолепие тези прелестни награди, гордей се със себе си и с възпитанието, което са ти дали родителите “. Д-р Ценков й пожела още да не не помни старопрестолния град, в който е родена и да стане в бъдеще почетен жител на Видин.
 Кметът на Видин: Връщаме достолепието на Драматичния спектакъл Кметът на Видин: Връщаме достолепието на Драматичния спектакъл
Д-р Цветан Ценков съобщи това на взаимна конференция с шефа на видинския спектакъл Дейвид Славчев. Повод за нея бе взетото в кра...
Бащата на момичето Александър Русев благодари на кмета за вниманието и за оказаната чест. „ Искам да Ви уверя, че където и да се е изявявала Анна на състезания и да е получавала награди, е от името на Видин, тъй че името на нашия град се популяризира и по този метод в лицето на едно дете. Благодаря и за това, че сте възприели като идея да подкрепяте културата, изкуството, туризма – неща, които нашият град има и би трябвало да развива “ – сподели той.
Анна Русева свири на пиано от шестгодишна, а неин музикален възпитател е Ана Илиева. Досега даровитата млада видинчанка е взела участие в осем национални и интернационалните състезанието, като в шест от тях е спечелила общо три златни, два сребърни и един бронзов орден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР