Анна Магнусон от Швеция спечели спринта на 7.5 километра от

...
Анна Магнусон от Швеция спечели спринта на 7.5 километра от
Коментари Харесай

Милена Тодорова направи отлично състезание и завърши на 12-о място в спринта в Анеси

Анна Магнусон от Швеция завоюва спринта на 7.5 километра от Световната купа по биатлон във френския зимен център Анеси, а българката Милена Тодорова се подреди 12-а и записа най-хубавото си класиране от началото на сезона.

27-годишната Магнусон повали всичките 10 цели и измина трасето за 21:04.7 минути, с цел да стигне до първи триумф в кариерата си за Световната купа.

Втора на 12.8 секунди остана нейната сънародничка Лин Персон, а трета на 15.2 се подреди германката Денизе Херман-Вик. Двете позволиха по една неточност в стрелбата.

Българката Милена Тодорова направи най-силното си съревнование от началото на сезона и приключи на 12-а позиция. Тя стреля без неточност и остана на 48.5 секунди зад победителката.

Тодорова излезе 17-а след втората пукотевица, само че направи мощно тичане по последната обиколка и се изкачи с още пет позиции в подреждането.

Мария Здравкова остана 89-а с три пропуснати цели и пасив от 5:08.5 минути, а Даниела Кадева е последна (95-а) с четири неточности и закъснение от 6:04.1 минути.

В генералното нареждане за Световната купа след шест старта води французойката Жюлия Симон с 336 точки, която през днешния ден остана 15-а с две неточности. След нея са Денизе Херман с 300, Лиза Витоци от Италия с 282 точки и други. Тодорова единствена от българките има актив. Тя е 36-а с 47 точки.

Утре в Анеси следва гонене за мъже и за дами.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР