Анна“ е от тези филми, които карат зрителят сам да

...
Анна“ е от тези филми, които карат зрителят сам да
Коментари Харесай

Павлина Желева: Анна е от тези филми, които карат зрителя сам да мисли и да тълкува

" Анна “ е от тези филми, които карат фенът самичък да мисли и да пояснява дейностите, без да му се сервира наготово посланието и смисъла на историята. Това сподели в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус " продуцентът на кино лентата Павлина Желева. " Това е един от плановете, който претърпя известно развиване. Бих споделила, че това, което се случи, на процедура докара до този доста добър резултат. Защото имаше интервенция спомагателна в първичния вид на сюжета, което внесе тази дълбочина на историята. “

Филмът " Анна “ е проучване на облика на майката в другите й аспекти. Историята във кино лентата наблюдава сполучливата проверяваща журналистка Анна (в ролята Радина Кърджилова), която мечтае за лично дете. Тя взема решение да забременее ин витро от неизвестен донор. В същото време работата й я отвежда при многодетно ромско семейство, към което тя постепенно се привързва. Неочаквано болезнена житейска обстановка изправя Анна пред честен избор.

" При всеки контакт със фенове и експерти остава едно усещане: за едно нещо, което не се натрапва в публичното пространство, няма декларативност, която да е външна, а всичко минава през основната героиня, т.е. изборът, пред който тя е изправена, тя би трябвало сама да стигне до своето решение. Няма я тази отдалеченост сред правещите кино лентата и самата история, която да е нещо като наложен коментар, “ описа още продуцентът на кино лентата Павлина Желева.

Режисьорът на кино лентата Бранимир Илков-Боно показа за работата на снимачната площадка и хармонията сред всички в екипа. " Изключително ползотворна работа с всички от екипа. Радвам се, че успяхме да изградим един екип с една обща цел, с едно доста прелестно чувство на терен. Всички стадии бяха свързани с това доверие и с взаимна работа сред мен и екипа “.

Основните проблематични точки са за това, описа още Боно, че във кино лентата се засягат проблеми за ромката общественост, за майчинството, самотата. " Има наранени доста чувствителни тематики, само че всички редом вървят с главната сюжетна линия – животът на основната героиня и през какво минава тя, с цел да вземе нейното решение “.

Филмът " Анна “ е показан на фестивалите " Златна роза " и София Филм Фест, както и в границите на селекцията за премиите на Съюза на българските кино дейци. От 9 юни филмът потегля по екраните в цялата страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР