Анна Александрова от ГЕРБ-СДС да бъде избрана за председател на

...
Анна Александрова от ГЕРБ-СДС да бъде избрана за председател на
Коментари Харесай

Времето за ротация дойде: Анна Александрова сменя Стою Стоев начело на правната комисия

Анна Александрова от ГЕРБ-СДС да бъде определена за ръководител на Комисията по правни въпроси, планува план на решение, включен в седмичната стратегия на Народното събрание (НС), оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

Предложението е импортирано от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Едновременно с това сегашният ръководител на комисията Стою Стоев от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) да бъде освободен като подобен и определен за заместник-председател, е записано в плана.

Комисията по правни въпроси е на ротационно председателство сред първите две политически сили в Народно събрание. До момента Александрова е заместник-председател. В програмата на депутатите е и избор на ръководител на Комисията по културата и медиите. Предложението на ГЕРБ-СДС е Тома Биков да заеме мястото на подалия оставка от поста и освободен в първия работен ден на Народното събрание от новата сесия Вежди Рашидов.

Депутатите ще гласоподават и освобождението на подалия оставка като член на Надзорния съвет на Агенцията за обществените предприятия и надзор Димитър Бъчваров. В седмичната стратегия е първо гласоподаване на четири законопроекта за промени в Закона за придвижването по пътищата - на Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Божидар Божанов (ПП-ДБ), на Настимир Ананиев (ПП-ДБ) и на Димитър Найденов(ПП-ДБ).

През двата работни дни от седмицата депутатите ще обсъдят на второ четене и промени в Закона за храните и в Закона за електронното ръководство., както и в Закона за достъп до социална информация. Програмата планува да бъдат изслушани годишните отчети за 2022 година за активността на ДАНС “, на Държавна организация „ Разузнаване “, на Служба „ Военно разузнаване “ и на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

В петък е очакван и постоянният парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР