АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Водата на Кристин Паниптчук изтече на

...
АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Водата на Кристин Паниптчук изтече на
Коментари Харесай

Промените на военновъздушната национална гвардия в Аляска биха могли да засегнат националната сигурност, спасяването на цивилни, казват служители

АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Водата на Кристин Паниптчук изтече на Бъдни вечер в дома й в село Шактулик в инупиат в западна Аляска, а по-късно тя стартира да кърви щедро.

Местната клиника в дребното селце от 200 души на Берингово море не можа да спре кървенето или контракциите, породени от бебе, което не трябваше да се роди още два месеца. Тъй като мощните ветрове приземиха въздушна кола за спешна помощ от близкия Ном, медицинският личен състав извика единствената си друга опция: Националната въздушна армия на Аляска. Пет дни откакто боен хеликоптер и по-късно товарен аероплан откараха Панипчук в болница в Анкоридж, тя роди щерка си Кинли, недоносена, само че здрава.

През последната година и половина Панипчук, чиято щерка в този момент е малко дете, си мислеше какъв брой късметлия е била.

„ Просто съм в действителност признателна, че съумяха да дойдат и да ме вземат “, сподели тя. „ Кой знае какво щеше да се случи, в случай че не го направиха? “

Националната въздушна армия на Аляска организира 159 такива мис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР