АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Ежегодното състезание в Аляска с кучешки

...
АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Ежегодното състезание в Аляска с кучешки
Коментари Харесай

Seavey вече има най-много победи в Iditarod, но историческото състезание в Аляска е помрачено от 3 смъртни случая на кучешки впрягове

АНКОРИДЖ, Аляска (AP) — Ежегодното съревнование в Аляска с кучешки впрягове Iditarod приключи с победа за вековете: Едно от най-големите имена в спорта пристигнаха откъм гърба след офанзива на лос, с цел да завоюват изтощителното, траяло дни съревнование за невиждан шести път.

Но рекордната победа на Далас Сиви във вторник късно беше засенчена от гибелта на три кучета в това годишно именито съревнование за устойчивост през пустинята на Аляска и възобновени апели от група за правата на животните да спре надпреварата. Четвъртото куче, едно от тези на Сийви, беше тежко ранено от лос по пътеката.

Сийви, на 37 години, приключи 51-ия Iditarod за 9 дни, 2 часа, 16 минути и 8 секунди и завоюва малко над $55 000 за първо място. Когато наближи финалната линия, той скочи от шейната си и хукна с кучетата си, размахвайки юмруци. След като стигна до финалната линия, той прегърна всяко куче от тима си - и те го целуваха повърхностно, до момента в който седяха на подиума за спечелилите.

„ Това трябваше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР