Анкетната комисия ще обясни всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ,

...
Анкетната комисия ще обясни всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ,
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът няма стенограма от срещата с Кирил?! Не! Радев не е защитил България!

Анкетната комисия ще изясни всички условия към договорката с ЧЕЗ, съобщи в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Лидерът на най-голямата група изясни по какъв начин се е стигнало до решението. На председателски съвет Българска социалистическа партия направи едно искане, ние го подкрепихме, с цел да спрат спекулациите, разясни Цветан Цветанов. И атакува президента, тъй като съгласно него от " Дондуков " 2 идвали част от спекулациите.

Скандалът е по-голям в Чехия, тъй като Чехия е страната, която прави тази договорка, сподели още Цветанов.

И се върна на опозицията, която не се интересувала от председателството и политиката ни по Западните Балкани.

Опозицията от най-малките неща генерира скандал след скандал, твърди вторият човек в ГЕРБ. Цветанов изясни, че левицата се отклонява от европредседателството и кохезионната политика, която е доста по-важна.

„ Опозицията не се интересува от дълготрайната визия на Европейски Съюз, на България, на Западните Балкани ", уточни Цветан Цветанов.

Търсим поддръжка от опозицията за значимите тематики на България, само че не получихме отговор на тази протегната ръка. Искат да ни отклонят от триумфите и от значимите тематики, сподели още Цветан Цветанов.

КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията и КФН са институциите, които могат да ревизират дали всичко по договорката с ЧЕЗ е изрядно. Българското държавно управление няма отношение, бе безапелационен Цветанов. И напомни, че договорът подписан в Чехия по английското законодателство.

„ Ние сме най-заинтересовани да се спре със всевъзможни спекулации и да се разбере истината ", акцентира още един път Цветанов. „ Анкетната комисия ще обясни безусловно всички обстоятелства и условия ", уточни още той. Според Цветанов комисията ще разшири обсега при инспекцията, като стартира от самото приватизиране през 2004 година и наблюдава последващите дейности, които са взети в последвалите години. Идеята е да се търси политически консенсус. „ Да внимаваме с популистките изявления ", съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ. И съобщи: „ ЧЕЗ или Гинка не са в положение да покачват цената на тока. КЕВР е органът, който взима окончателното решение. "

Дали страната ще влезе в договорката с ЧЕЗ ще се обясни, откакто анкетната комисия си свърши работата, споделя Цветан Цветанов. И обърна внимание, че КЕВР не се избира от държавното управление, а от Народното събрание.

Водещата Аделина Радева зададе въпрос и за Консултативния съвет по национална сигурност по тематиката ЧЕЗ, който свика празидентът. Цветанов употребява въпроса, с цел да напомни, че в сряда Народното събрание е трансформирал закона за тактиката по национална сигурност. Водещата го попита за какво в пленарната зала ГЕРБ не са приели предлагането на Българска социалистическа партия Черно море да бъде демилитаризирана зона, откакто министър председателят Бойко Борисов споделя, че желае да види там " лодки и пладноходки ".

С анексирането на Крим и концентрацията на оръжия от страна на Русия, ние като страна член на НАТО би трябвало да участваме в ученията, отвърна Цветанов.

И трансферира тематиката върху срещата на Румен Радев с съветския патриарх Кирил. От ГЕРБ упорстват да се разгласява стенограмата от диалога, само че от " Дондуков " 2 споделят, че няма такава.

" Вие вярвате ли, че няма такава стенограма?! Президентската институция не е разискване в кафене. На всяка среща постоянно има стенограф и се прави протокол. Спомнете си срещата на Първанов с Дянков. Тогава се пусна стенограмата от този диалог. А това е среща с съветския патриарх. Президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил България. За да излезе от това състояние, той разяснява тематиката с ЧЕЗ ", счита Цветанов.

И натърти, че Румен Радев на никое място не приказва за анексирането на Крим, нито за нарушаването на интернационалното право от страна на Русия.

Решетников си свърши работата, заключи тематиката Цветан Цветанов.

А за несъгласията в съдружния си сътрудник Обединени патриоти, Цветанов сподели, че е уверен, че те ще изгладят несъгласията между тях.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР