Анкетираните посочват удобството като главно предимство Умни устройства с достъп

...
Анкетираните посочват удобството като главно предимство Умни устройства с достъп
Коментари Харесай

Изкуствен интелект избира подаръците вместо нас

Анкетираните показват удобството като основно преимущество

Умни устройства с достъп до виртуални помощници от рода на Гугъл Home ще има в 55% от американските фамилии към 2022 година, сочи прогноза

Проучване измежду консуматори, ползващи устройства с достъп до виртуални помощници, демонстрира, че изкуственият разсъдък все по-често заменя хората при избор на дарове.
още по тематиката
Оказва се, че 38% от американците към този момент се доверяват напълно на виртуалния асистент при избор на подарък, в съпоставяне със 17% преди една година, сочат резултатите от проучването на SAP Hybris Labs.

При покупка на подарък за близки и другари, 16% от потребителите се обръщат за помощ към изкуствен интелект. 15% от интервюираните употребяват ИИ за съпоставяне на цени и намиране на по-добри условия, а 7% разчитат на виртуалния асистент при покупки за себе си.

46% от хората, които към този момент са употребявали изкуствен интелект при избор на подарък, възнамеряват и в бъдеще да се доверят на виртуалните помощници. Удобството е най-често споменаваното преимущество на покупките благодарение на ИИ.

Резултатите от изследването удостоверяват, че ползата към изкуствения разсъдък от страна на търговците е изцяло оневинен. Компаниите, които към този момент развиват това направление, са на правилния път, означават анализаторите.

Същевременно, прогноза на Juniper Research сочи, че към 2022 година умни акустични системи с достъп до виртуални помощници – като Amazon Echo, Гугъл Home и Sonos One – ще има в 55% от американските фамилии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР