Анкетата на сайта Идея за Варна“, която трябваше да проучи

...
Анкетата на сайта Идея за Варна“, която трябваше да проучи
Коментари Харесай

Какво искат варненци да има в Дупката? Анкетата приключи, предложенията са много

Анкетата на уеб страницата „ Идея за Варна “, която трябваше да изследва какво бъдеще виждат жителите на морската столица за емблематичната Дупка завърши. Гражданите можеха да дадат своето мнение по въпроса до 20 септември.

Част от мненията са оповестени на уеб страницата, множеството от тях са на архитекти и дейни жители.

На първо място се вижда, че съгласно болшинството от мненията след реконструкцията си Дупката би трябвало да има публично, а не комерсиално предопределение. Офисите и магазините попадат в графата какво наложително НЕ би трябвало да има там след бъдещата реорганизация в центъра.

Според множеството интервюирани пространството би трябвало да се употребява като се виждат обособените исторически пластове в историята на античния Одесос и Варна. Археологическите находки в изкопа сигурно би трябвало да бъдат показани по най-хубавия метод, считат варненци.

Една от по-радикалните хрумвания е на мястото да се издигне висока структура, която може да стане знак на Варна, както Айфеловата кула е знак на Париж. На повече утвърждение обаче се радва визията, че мястото по-скоро би трябвало да е зелено, в това число с растения на няколко равнища. Подобен парк може да бъде комбиниран с съвременни дизайнерски и архитектурни решения. По сходство на бъдещата нова библиотека, и за пространството на Дупката би трябвало да има интернационален архитектурен конкурс, считат много от създателите на оферти.

Особено значим е въпросът дали Дупката може да се употребява за решаването на един значим проблем – паркирането на центъра на Варна. Мястото и в този момент е паркинг, само че той има потребност да стане на няколко равнища – съгласно някои надземни, съгласно други – подземни. Повечето от участниците обаче са на мнение, че да се пропусне опцията да се направи огромен паркинг, ще е неточност.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР