Анкета сред преминаващите граждани на Дунав мост при Русе проучва

...
Анкета сред преминаващите граждани на Дунав мост при Русе проучва
Коментари Харесай

МВР пита преминаващите на Дунав мост при Русе за корупцията у нас

Анкета измежду преминаващите жители на Дунав мост при Русе изследва доверието им в полицията и държавната администрация. Инициативата е взаимен план на Министерствата на вътрешните работи и антикорупционни институции от България, Румъния, Молдова, Сърбия и Северна Македония, заяви Българска национална телевизия.

До 10 000 коли минават граничния контролно-пропускателен пункт при Русе единствено в едната посока за денонощие. Повечето са румънци, които отиват или се връщат от отмора в Гърция или на родното Черноморие. А мнението им за корупцията е спорно.

Директорът на дирекция „ Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи, заяви, че за последните 10 години са наказани 700 чиновници на вътрешното министерство, като част от присъдите са поради корупция.

"Това събитие, тези противозаконни практики би трябвало да се преборят, както с обичайните способи за следствие и противопоставяне, по този начин и на политиката по предварителна защита на корупцията ", съобщи ст. комисар Румен Ганев, шеф на дирекция „ Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.

Старши комисар Ганев посочи, че днешната акция на Дунав мост е част от превантивните действия по противопоставяне на корупцията. Преминаващите граничния пункт с изключение на анкети, получаваха и материали с инструкции по какъв начин да алармират при опит за корупция. Посланието е към обществото, че би трябвало да е нетърпимо към тези прояви, уточни комисарят.

Подобни начинания ще се проведат и на другите гранични пунктове - с Румъния, Гърция, Сърбия и Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР