Анкета показва, че за първа година повечето от половината новозавършили

...
Анкета показва, че за първа година повечето от половината новозавършили
Коментари Харесай

За първа година повече от половината новозавършили лекари искат да останат у нас, показва анкета

Анкета демонстрира, че за първа година множеството от половината новозавършили лекари желаят да останат у нас. Тенденцията се обръща за първи път от 10 години насам. " Последните 2-3 години съотношението на тези, които желаят да заминат за чужбина, и на тези, които желаят да останат в страната, е 50 на 50. Тази година има много внезапен скок на искащите медици, приключили у нас, да останат в България ", изясни пред NOVA съставилият анкетата доктор Милко Пенев.
 
Причината за смяната на наклонността може да е пандемията. " Защото огромна част от студентите по медицина влязоха в лечебните заведения. Имаха опция да практикуват, привикнаха със системата. Видяха нейните дефекти и преимущества. И това се отрази на крайните решения на сътрудниците ", разяснява още доктор Пенев.
 
" БЛС поставя старания да задържи младите лекари и да направи привлекателна специалността в България. Разбира се, това е дълъг развой. Не може да стане внезапно и внезапно. Но по време на пандемията застанаха до нас опитните лекари и видяха, че и в България може да се прави медицина ", изясни проф. доктор Милена Станева, член на УС на БЛС.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР