Анкета на Българската търговско промишлена палата - БТПП за работния

...
Анкета на Българската търговско промишлена палата - БТПП за работния
Коментари Харесай

Над 60% от работодателите предвиждат почивка и бонуси за служителите си по Коледа

Анкета на Българската комерсиално промишлена палата - БТПП за работния режим към празниците и стимулиране на чиновниците демонстрира, че при 38% от фирмите дните сред Коледа и Нова година ще бъдат работни, тъй като не могат да си разрешат спиране на индустриалния режим или ще претърпят загуби.

Другата част - към 62% обмислят дните сред празниците да са неработни (изцяло или частично), тъй като характерът на активността им разрешава, а и техни сътрудници ще почиват тогава.

 Снимка 328340
Източник:

Около 64% от работодателите възнамеряват да дадат коледни бонуси на чиновниците си , 21% няма да дават, а 15% към момента не са решили дефинитивно. Фирмите дават спомагателни средства на чиновниците си в края на годината главно поради Коледа - това е мнението на 66%, от тези, които възнамеряват да раздадат бонуси.

За 16% причина за
бонусите е положителното финансово положение , за 11% мотив за бонусите са по едно и също време празниците и триумфите на компанията. Около 6% са показали други аргументи, свързани със обществено виновната политика на компанията.

 Снимка 328335
Източник:

Лошото финансово състояние е повода, заради която болшинството от работодателите няма да платят
бонуси - при 70% от тази група компании. Останалите 30% показват, че заплащат задоволително високи заплати или дават бонуси за свършена работа.

Най-често размерът на коледния
бонус е до 500 лева демонстрира анкетата на БТПП - при 87% от интервюираните. Около 9% от работодателите възнамеряват бонуси в диапазона 500-1000 лева, а над 1000 лева едвам 4%.

 Снимка 328336
Източник:

Равен е делът на компаниите, които ще дадат идентични
бонуси на всички чиновници и тези, които ги дефинират съгласно самостоятелното показване - по 44%. Водещ индикатор за размера на бонуса е равнището на служба при 11% от фирмите.

При 30% от работодателите
бонусите, които ще дадат на чиновниците им ще бъдат по-високи по отношение на миналогодишните, а при главната част 65% ще са идентични по отношение на миналата година. Само при 5% размерът на бонуса за 2017 година ще е по-нисък от този за 2016 година

 Снимка 328338
Източник:

По-малко от половината - 46% интервюирани имат планове да усилят заплатите на чиновниците си следващата година , 27% към момента не са решили, 17% ще запазят равнището на възнаграждение във компанията както през 2017 година, 2% ще ги понижат.

Около 8% са показали, че ще приложат разнообразни подходи - за някои чиновници ще усилят заплатите, ще се съобразят с трендовете на пазара на труда и други

Анкетата демонстрира, че най-често до 10% е размерът на планувания ръст/намаление на работната заплата - при 79% от работодателите.

 Снимка 328337
Източник:

Във връзка с растящия брой болнични , допитването демонстрира, че 18% от компаниите, които имат този проблем, към момента нищо не са подхванали. Близо 14% означават, че са оспорвали болнични , само че при по-голямата част от тях не е имало резултат.

Едва 3% показват, че има доктор във компанията , които прави инспекция. Около 8% ползват разнообразни подходи като диалози с персоналния доктор, инспекция на място дали болният е у дома и други

 Снимка 328339
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР