Анкара винаги ще е играч в регионаТурският външен министър Мевлют

...
Анкара винаги ще е играч в регионаТурският външен министър Мевлют
Коментари Харесай

Турция иска ЕС от Балканите до Грузия

Анкара постоянно ще е състезател в района
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу счита за належащо разширение на границите на Европейския съюз от Балканите към Грузия, предадоха турските медии.

“Необходимо е да стартира нов развой на разширение на Европейски Съюз. Той би трябвало да се разпростре от Балканите до Грузия, да стигне до Украйна и Молдова ”, сподели министърът, представен от телевизионния канал TRT. Според него “този район не може да бъде цялостен без присъединяване на Турция в него ”.

“Ще продължим да бъдем състезател в центъра на конфликтния район, гарантирайки неговата сигурност и непоклатимост. Успехът на Турция е триумф за Европа. Няма да изберем загубата ”, сподели Чавушоглу. Според него спорът в Украйна диктува нуждата от преформатиране на архитектурата на сигурността в Европа.

Външният министър сподели, че Турция приканва своите сътрудници от НАТО да не чертаят разграничителни линии в битката против заканите за националната сигурност, в това число в противодействието на тероризма. Той напомни решенията на срещата на върха в Мадрид тероризмът да бъде приет за една от главните закани за алианса. “Съюзниците от НАТО би трябвало да застанат на страната на Турция по този въпрос. Не би трябвало да забравяме, че нашата страна беше изправена пред най-голямата опасност от тероризъм в алианса ”, сподели Чавушоглу.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР