АНКАРА, Турция (AP) — След дни до местни избори в

...
АНКАРА, Турция (AP) — След дни до местни избори в
Коментари Харесай

Очаква се надпреварата за кмет на Турция с високи залози да бъде близо. Наблюдателите-доброволци ще бъдат от ключово значение

АНКАРА, Турция (AP) — След дни до локални избори в цяла Турция, правни специалисти образоват хиляди наблюдатели-доброволци на изборите по отношение на разпоредбите, които ще би трябвало да наблюдават за измами и да подсигуряват почтено гласоподаване.

Гласуването в 81-те провинции на Турция в неделя ще дефинира кой управлява обитаемоте места от огромните общини до дребните квартали и села.

С упованията за кметски съревнования с високи залози в Истанбул и други огромни градове стегнати, наблюдаващите се притесняват, че някои страни може да се опитат да подправят резултатите и че губещите биха могли да посеят подозрение в резултата с обвинявания в машинация. Неплатените доброволци-наблюдатели може да се окажат решаващи за резултата.

През 2019 година партията на президента Реджеп Тайип Ердоган употребява изказвания за нередности, с цел да принуди повтаряне на изборите в Истанбул, откакто опозиционният претендент Екрен Имамоглу завоюва кметския пост.

Независими наблюдаващи на изборите споделиха по това време, че няма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР