АНКАРА, Турция (АП) — Работата за укротяване на инфлацията в

...
АНКАРА, Турция (АП) — Работата за укротяване на инфлацията в
Коментари Харесай

Новият шеф на централната банка на Турция уверява, че работата за борба с инфлацията ще бъде натоварена

АНКАРА, Турция (АП) — Работата за усмиряване на инфлацията в Турция — а точно посредством повишение на лихвените проценти — ще продължи „ с увереност “, страната новият началник на централната банка сподели в четвъртък, предлагайки известна сигурност по отношение на напъните за поправяне на разрушената стопанска система след изненадващата оставка на неговия предходник.

Говорейки за първи път, откогато пое кормилото на централната банка в събота, Фатих Карахан, някогашен старши изпълнителен шеф на Goldman Sachs, сподели, че чака инфлацията да спадне доста през тази и идната година.

Карахан, който беше заместник-управител на банката, беше част от нов екип, управителен от министъра на финансите Мехмет Шимшек, който се справяше с икономическите проблеми на страната посредством по-високи разноски за заеми.

„ Ще продължим напъните си за определяне на дезинфлация с увереност. Задължение на централната банка е да подсигурява и поддържа ценова непоклатимост “, сподели Карахан пред кореспонденти в турската 100...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР