Анкара ще работи за изпълняване на условията за отпадане на

...
Анкара ще работи за изпълняване на условията за отпадане на
Коментари Харесай

Различията между Берлин и Анкара остават

Анкара ще работи за извършване на изискванията за отпадане на визите за турски жители в Европа. Тази цел очерта президентът Реджеп Ердоган в Берлин. В Германия, където е на тридневно посещаване, той беседва с президента Франк - Валтер Щайнмайер и с канцлера Ангела Меркел. Визитата е придружена от митинги на съперници на политиката на Ердоган.

Президентът Ердоган дойде в Берлин с желанието да отвори нова страница в двустранните връзки. А канцлерът Меркел акцентира, че разговорът е единственият метод за превъзмогване на разликите.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Между нас имаше дълбоки разлики през последните години - и към момента ги има. Особено по въпроси като върховенството на закона и свободата на словото. удовлетворени сме, че някои случаи бяха решени, само че към момента има арестувани немски жители. Призовах и ще продължа да го върша да се решат и тези случаи без отсрочване.
Президентът Ердоган настоя Берлин да екстрадира стотици гюленисти и да признае организацията на проповедника Гюлен за терористична, само че канцлерът Меркел отвърна, че страната й се нуждае от спомагателни доказателства, с цел да стори това. Анкара желае допустимо най- скоро да извърши шестте критерия за отпаданенна визите за Европа.

Реджеп Таийп Ердоган, президент на Турция: Визовата либерализация и разширението на митническия съюз, биха били от изгода за Турция, Евросъюза и Германия. Не бива да стопираме този развой поради избрани политически кръгове или процедури.
Ангела Меркел посочи, че журналистът Джан Дюндар самичък е решил да не участва на конференцията. Бившият основен редактор на опозиционния вестник " Джумхюриет " е наказан в Турция за разкривне на държавни секрети и живее в германия от две години. Той беше упълномощен за конференцията макар възраженията на турската делегация.

Турски публицист, протестиращ против задържането на свои сътрудници в Турция, беше изведен от залата. Срещу нарушаването на свободата на словото в Турция стачкуваха и хиляди в Берлин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР