Анкара. Полицията в столицата Анкара нахлу в сграда, използвана от

...
Анкара. Полицията в столицата Анкара нахлу в сграда, използвана от
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в турския печат

Анкара. Полицията в столицата Анкара нахлу в постройка, употребена от хипотетични членове на близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “ като учебно заведение за деца на възраст сред четири и седем години, оповестява турският всекидневник Daily Sabah .
В рамките на интервенцията са арестувани шестима обвинени, до момента в който 60 деца са отведени от управляващите назад при родителите им.
Няколко новинарски организации оповестиха по-рано, че постройката в квартал „ Етимесгут “ е била седалище на редакцията на списание „ Тевид “, само че е употребена като учебно заведение за преподаване на идеологията на „ Ислямска страна “ на децата.
Миналата година терористичната формация провежда „ детски учебни заведения “ и в редица квартали на Истанбул, напомнят от редакцията.
***

Анкара. Министърът по европейските въпроси и основен договарящ с Европейски Съюз на Турция Йомер Челик де изрече остро против сегашната политика на Брюксел към Анкара, написа вестник „ Ватан ” . „ Единственото решение, което ще вземе един европейски модел, не можещ да позволи своите вътрешни проблеми, е точно да прекъсне или замрази проговорите с Турция. Това обаче ще значи самоубийство за Европейски Съюз. А другояче, прекратяването или орязването на предприсъединителните фондове не значи нищо. Говореното по тази тематика единствено ни връща назад към достоверността и доверието към Европейски Съюз. ” изяснява Йомер Челик, представен от „ Ватан ”.
***

Истанбул. След информацията, че Вашингтон е отказал входни визи на делегация от турското Министерство на правораздаването, котировките на щатския $ и на еврото внезапно скочиха нагоре, написа вестник „ Джумхуриет ” . Курсът на турската лира (т. л.) се срина на ниво от 1 Щатски долар = 3.76 т. л., с цел да се стабилизира на равнища от 3.73 – 3.74 т. л. Под въздействие на паритета еврото скочи на ниво от над 1? = 4.40 т.л. Истанбулската фондова борса стартира седмицата със спад от 0.30%, завърши с общ спад в понеделник с 1.09%, а във вторник с 0.09%, като показателят преди днешния утринен сеанс е 107 206 пункта. Очаква се въздействието на визовата рецесия със Съединени американски щати да предизвика по-нататъшна негативна наклонност.
***
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР