Анкара няма да се откаже от руските зенитно-ракетни системи С-400

...
Анкара няма да се откаже от руските зенитно-ракетни системи С-400
Коментари Харесай

Турция няма да се откаже от руските зенитно-ракетни системи С-400

Анкара няма да се откаже от съветските зенитно-ракетни системи С-400 дори, в случай че Съединените щати ѝ продадат системите "Пейтриът ". Това съобщи турският президент след завръщането си от Вашингтон. След месеци на обтегнати връзки сред Анкара и Вашингтон, в Белия дом беше организиран топъл банкет за Ердоган. Но различията сред президентите на Съединените щати и Турция не бяха преодолени.

Пред турски медии турският президент съобщи, че Вашингтон не е прав да желае Анкара да се отхвърля от системата С-400 и съобщи, че това е "нарушаване на суверенитета ".

На срещата в Белия дом Доналд Тръмп дефинира пазаруването от Турция на съветската противоракетна система "сериозно предизвикателство ".Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: За нас това е огромно предизвикателство. Ние приказваме за него непрекъснато. Днес говорихме. Ще приказваме и в бъдеще и се надявам, че ще намерим решение.

Политическо шоу или умела дипломация - срещата сред двамата президенти провокира бурни мнения. Репликата на Тръмп запечата срещата сред двамата водачи и обърка анализаторите какви тъкмо са връзките сред двете страни.

Неочаквано американският президент не разкритикува турската интервенция в Северна Сирия, само че изненада с признанието за ролята на американските бойци в региона.Турският президент беше доста по-сдържан в изявленията си. Ердоган предизвести, че в период от шест месеца до две години Турция може да върне към 1 милион сирийци в Северна Сирия.

Реджеп Ердоган, президент на Турция: Трябва да вършим разлика сред две неща. Ние нямаме проблеми с кюрдите. Имаме проблеми с терористични организации, като някои техни членове произлизат от кюрдите.

"Срамота ", "Тръмп, засрами се " - такива гневни възгласи огласяха региона на Белия дом. Стотици кюрди стачкуваха там против визитата на турския президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР