Анкара несъмнено подкрепя намерението да се сложи край на тероризма

...
Анкара несъмнено подкрепя намерението да се сложи край на тероризма
Коментари Харесай

Ердоган подкрепя унищожаването на тероризма в Сирия

Анкара безспорно поддържа желанието да се постави завършек на тероризма в Сирия , само че приканва да се съблюдава духа на контрактуваното в Астана, оповестява " Йени Шафак ".

" Идлиб, както сме се договорили, е една от четирите области за де-ескалацията на спора . Ние сме там и имаме 12 пункта за наблюдаване , тук е умерената съпротива, която пристигна от Алепо и Източна Гута. Ние неведнъж подчертаваме, че под претекст за битка с " Джебхат ан-Нусра " не може да се удря по цивилни , това ще докара до филантропична злополука и нова вълна от имигранти и Турция не би трябвало да заплаща за това. Ние сигурно поддържаме битката против тероризма , само че... всяка стъпка би трябвало да бъде подхваната в духа на процеса от Астана и на съгласуваността на трите страни-гаранти за преустановяване на огъня ", изяснява той.

Според Ердоган " техническите делегации в това отношение ще продължат да бъдат координирани и да водят договаряния по тази тематика ".

Идлиб е единственият район на Сирия, който остава в ръцете на противозаконни въоръжени групировки . През 2017 година е основана северна зона на де-ескалация, където бойци могат да се движат със фамилии, които отхвърлят да се предадат и непринудено да сложат оръжията си . Според специфичния делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура, в този регион има към 10 хиляди души от терористични групи като " Джебхат ан-Нусра " и " Ал Кайда ". Възстановяването на контрола над провинцията от страна на Дамаск ще постави завършек на огромната военна борба в Сирия.

 Идлиб няма да последва Дараа, твърди сирийската съпротива
Идлиб няма да последва Дараа, твърди сирийската съпротива

Подготвили трифазен проект за отбрана на района, могат и да атакуван, само че почитат дипломацията на Турция

В петък в Техеран се организира тристранна среща на върха сред Русия, Иран и Турция за разрешаване на обстановката в Сирия .

Москва, Техеран и Анкара се споразумяха да продължат напъните си за отбрана на цивилното население и възстановяване на филантропичната обстановка в Сирия.

Участниците в срещата се съгласиха, че идната тристранна среща на високо ниво за сирийското съглашение ще се организира в Русия .

 Русия, Турция и Иран: Няма военно решение на спора в Сирия
Русия, Турция и Иран: Няма военно решение на спора в Сирия

Можел да завърши единствено посредством преговорен политически развой

Ердоган разгласи опцията за нова среща с съветския президент Владимир Путин след визитата си в Германия, планувано за 27-28 септември. " Споразумението, за поддържане на примирието в Сирия е доста значимо ... Разбира се, ние имаме доста разнообразни хрумвания , които интензивно ще обсъдим с нашия министър на външните работи, Министерството на защитата и съветското разузнаване . След моето пътешестване до Германия, можем още веднъж да се срещнем с господин Путин ", разяснява Ердоган.

Той добавя, че е разговарял с Путин след срещата в Техеран, " съгласихме се, че първо нашите делегации ще обсъдят всичко, а по-късно ще се срещнем и ще вземе дефинитивно решение за Идлиб . Бихме желали да се реализира прогрес по този въпрос. Аз имам вяра, че по въпросът за Идлиб, наблюдаван от целият свят, ние ще се реализира позитивен резултат ", добавя турският президент.

 Ердоган се срещна с Али Хаменеи
Ердоган се срещна с Али Хаменеи

След срещата за Сирия, която организира с президентите на Русия и Иран

" Турция бе поканена да взе участие в ученията " Восток-2018 ", които се организират взаимно от Русия и Китай ", разяснява Ердоган. Подробностите за провеждането са п редоставени на министъра на националната защита на Турция Хулуси Акар, който съпровожда президента. Акар разяснява, че ще намерения за поканата и добавя, че " маневрите са доста значими, защото Съединените щати деликатно ги следят "

Според съветския министър на защитата, армейски военачалник Сергей Шойгу, най-големи съветски военни учения " Восток-2018 " ще бъдат извършени от 11 до 17 септември в полигони за пехота, Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана, в акваторията на Японско, Берингово и Охотско морета .

Ще вземат участие войски от Централен и Източен военни окръзи, Северния флот, всички военни поделения на десантни войски , изтребители, бомбардировачи и военни транспортни самолети, както и подразделения от Китай и Монголия .

В маневрите ще вземат участие над 300 хиляди военнослужещи , над хиляда самолети, хеликоптери, безпилотни летателни апарати, до 80 кораба, 36 хиляди танка и бронетранспортьори .

 Русия се готви за най-големите си военни учения от 1980-те
Русия се готви за най-големите си военни учения от 1980-те

В ученията " Восток-2018 " ще вземат участие Китай и Монголия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР