Анкара не смята да се откаже от плановете си да

...
Анкара не смята да се откаже от плановете си да
Коментари Харесай

Турция няма да се откаже да проучва газовите находища в Средиземно море

Анкара не счита да се откаже от проектите си да изследва газовите залежи в оспорваната с Гърция зона в Средиземно море. Не се плаши и от наказания, разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс.

Преди дни Турция изпрати в оспорваната зона кораба си Oruc Reis, който прави сеизмични изследвания. Ердоган предизвести, че в случай че Гърция нападна Oruc Reis, той ще отвърне на всяка офанзива.

"Oruc Reis ще продължи задачата си до 23 август. Разчитаме, че Гърция ще постъпи рационално, тъй като ние няма да се примирим с бандитизма на континенталния ни шелф и няма да отстъпим пред закани и наказания ", безапелационен бе Ердоган.

Той акцентира, че по силата на интернационалното право дейностите на Турция в Средиземно море са "напълно оправдани ".

Междувременно турските управляващи разясниха още една гореща тематика.

През последните дни в обществените мрежи в Турция стана изключително известно изявление на претендента на Демократическата партия за президент - Джо Байдън пред "Ню Йорк Таймс ". То е обещано през декември предходната година, само че едвам в този момент набира известност. В него Джо Байдън афишира, че Ердоган е "автократ " и че Вашингтон би трябвало да помогне на опозицията да го победи.

"Трябва да предприемем доста по-различен метод към Ердоган. Да му покажем, че поддържаме опозиционните сили и че сме за консолидиране на кюрдското население, което желае да взе участие в турския парламент ", акцентира Джо Байдън.

Турските управляващи обаче осъдиха изявлението му като "интервенционистко ".

Фахретин Алтун - представителят на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган - написа в "Туитър ", че никой не може да слага под подозрение легитимността на президента, определен по волята на турския народ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР