Анкара не признава влизането на ДНР, ЛНР, Херсонска област и

...
Анкара не признава влизането на ДНР, ЛНР, Херсонска област и
Коментари Харесай

Казахстан, Турция и Сърбия заявиха, че не признават референдумите в Украйна

„ Анкара не признава влизането на ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожие в състава на Русия, както не призна и влизането на Крим “, съобщи турското външното министерство, представено от съветския медиен холдинг РБК.

Сръбският външен министър Никола Селакович също сподели, че Сърбия няма да признае резултатите от референдумите за присъединение на окупираните украински територии към Русия, оповестява съветската работа на Военновъздушни сили.

„ Това би било в цялостно несъгласие с Устава на Организация на обединените нации и нормите на интернационалното право и би означавало да действаме против националните ни ползи, политиката ни за опазване на териториалната целокупност и суверенитет и уговорката към правилото за неприкосновеност на границите “, е декларирал първият сръбски посланик.

За решението на Казахстан оповестява Reuters, цитирайки днешно изказване на външното министерство на централноазиатската страна.

В неделя беларуските управляващи оповестиха, че ще вземат решение дали да признаят проруските референдуми в Украйна „ въз основа на националните ползи “.

От петък в следените от Русия райони на Украйна се организират референдуми...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР