Анкара може да се обърне към Москва, ако САЩ изключат

...
Анкара може да се обърне към Москва, ако САЩ изключат
Коментари Харесай

Турция ще обърне към Русия, ако САЩ откажат да й доставят изтребители Ф-35

Анкара може да се обърне към Москва, в случай че Съединени американски щати изключат Турция от програмата за основаване на изтребители бомбардировачи пето потомство Ф-35, оповестява американският в. " Дифенс нюз ", базирайки се на почитан източник от турските въоръжени сили, предадoха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Ние не можем да си позволим да не сменяем с нещо Ф-35. Руските технологии за изтребители биха били първият и най-хубав избор, в случай че нашите американски съдружници се държат несъюзнически и слагат под подозрение присъединяване на Турция в взаимната стратегия за изтребителите ", споделил източникът на вестника.

По-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция може да се обърне към всяка друга страна, в случай че Съединени американски щати откажат да й доставят Ф-35. " Има Ф-35, има и изтребители съветско произвеждане. Ако не получим Ф-35, ще бъдем принудени да задоволим потребностите си от изтребители някъде другаде. И по този начин ще бъде, до момента в който не стартираме да произвеждаме лични самолети ", сподели той.

През ноември 2016 година стана известно, че Турция договаря с Русия за покупка на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400 Триумф. През септември 2017 година Русия удостовери сключването на контракт, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че към този момент е импортиран задатък. Съединени американски щати подхващат дейни опити да не позволен покупката на съветски С-400 от Турция. Пентагонът съобщи, че покупката на С-400 ще сложи под въпрос по-нататъшното присъединяване на Турция в програмата за основаване на най-новите американски изтребители бомбардировачи Ф-35.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР