Анкара е уверила Вашингтон, че няма да позволи на никое

...
Анкара е уверила Вашингтон, че няма да позволи на никое
Коментари Харесай

Ердоган обеща на САЩ: Няма да позволим на никой да наруши санкциите срещу Русия

Анкара е уверила Вашингтон, че няма да разреши на никое лице или институция да нарушат глобите, наложени на Русия по отношение на нашествието в Украйна, заяви " Хюриет дейли нюз ".

В документално известие на министерството на финансите и държавната хазна на Турция се показва, че тези уверения са били дадени по време на телефонен диалог сред заместник-министъра на финансите на Турция Юнус Елиташ и сътрудника му от Съединени американски щати Уоли Адейемо.

Двамата са разискали стъпки за усилване на съдействието сред двете страни, както и развиването на икономическото състояние в света в резултат на войната сред Русия и Украйна.

Американският представител е споделил, че съветски юридически и физически лица се пробват да употребяват Турция, с цел да заобиколят западните наказания, наложени поради нахлуването на Русия в Украйна, оповестиха от министерството на финансите на Турция.

Елиташ e подчертал, че Турция има дълбоки стопански и политически връзки както с Украйна, по този начин и с Русия, и е добавил, че позицията на Анкара във връзка с глобите не се е трансформирала, което значи, че тя няма да се причисли към едностранните наказания. Същевременно обаче той е уверил сътрудника си, че държавното управление няма да разреши на никое лице или институция да наруши глобите против Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР