Анкара е поставила на Стокхолм и Хелзинки 10 условия, изпълнението

...
Анкара е поставила на Стокхолм и Хелзинки 10 условия, изпълнението
Коментари Харесай

Турция е поставила 10 условия за влизане на Швеция и Финландия в НАТО

Анкара е сложила на Стокхолм и Хелзинки 10 условия, осъществяването на които може да накара турските управляващи да премислят отношението си към участието на Швеция и Финландия в НАТО, оповестява в сряда вестник Yeni Safak.
 
На представителите на Швеция и Финландия е показан пакет от претенции по време на договарянията, извършени на 25 май в Анкара. По-специално, съгласно изданието, двете страни би трябвало да заявяват поддръжка за Анкара в битката с терористичните организации и да одобряват съответстващи законодателни актове. Швеция и Финландия би трябвало да затворят всички организации на тяхна територия, които са свързани със неразрешената в Турция ПКК (Работническа партия на Кюрдистан), техните активи и медийни запаси и да предотвратят повторното им отваряне. Освен това Анкара упорства Стокхолм и Хелзинки да анулират ембаргото върху износа на артикули на отбранителната индустрия и да екстрадират хора, свързани с терористичните организации. Турските управляващи също по този начин желаят да се откри съдействие в битката с тероризма сред разследващите служби на страните.
 
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж е заявявал, че Анкара няма да поддържа приемането на Швеция и Финландия в Северноатлантическия алианс, до момента в който Стокхолм и Хелзинки не дефинират отношението си към терористичните организации, към които по-специално Анкара отнася ПКК, така наречен Отряди за национална самозащита (ОНС - сирийските кюрди) и „ фетулахистката терористична организация “ (ФЕТО), която турските управляващи упрекват, че е забъркана в подготовката на преврата през 2016 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР